IFPI utnyttjar oskyldiga barn!

Den 27 maj 2007 var Rick Falkvinge, Christian Engström och Oscar Swartz på ett seminarium med titeln ”Sweden – A Safe Haven for Pirates?” och tur är väl det, för tack vare det vet vi att Johan Schlüter, chefsjurist på danska Antipiratgruppen, bland annat sa:

– Mina vänner, vi måste filtrera Internet för att komma tillrätta med fildelning. Men politikerna förstår inte fildelning, och det är ett problem för oss. Därför måste vi associera fildelning med barnporr. För barnporr, det förstår politikerna, och det både kan och vill de filtrera på Internet.

Det fungerade i Danmark och höll näst intill på att lyckas i Sverige med, men informationen läckte och en blogstorm satte P för planerna. Men nu är det alltså dags igen att spela barnporrkortet på EU-nivå och Cecilia Malmström är alltså, medvetet eller omedvetet, den nyttiga idioten som hjälper till att göra censur rumsrent i de svenska hemmen.

En annan nyttig idiot är Benny Lindholm som något krystat försöker försvara Cecilias förslag att censur väl inte kan vara så farligt när det handlar om de stackars barnen, uppenbarligen glatt okunnig om det faktum att det är upphovsrättsindustrin som spelat barnpornografikortet för att kunna få bukt med TPB och andra obekväma siter.

Benny försöker rättfärdiga kritiken med att påstå att det är Piratpartiet som valt slagfältet:

Genom att välja ett av de mest avskyvärda fenomenen i samhället, övergrepp på barn och spridning av bilder på dessa övergrepp, och göra publicering av dessa bilder till en principfråga, riskerar man att skjuta sig själv i foten.

Det här är ren och skär historieförfalskning, men jag ska vara snäll och utgå från att det inte var illvilja utan vanlig hederlig okunskap som låg bakom detta flagranta klavertramp. Benny, gör din hemläxa.

Att censur behövs pga barnporren är mao en gammal taktik i repris och det finns uppenbarligen de som går på det.

Det kommer dock inte fungera som Cecilia påstår, barnen kommer fortsätta utnyttjas för man löser ingenting genom att sopa det under mattan. Det kommer dock öppna för mycket värre saker som i längden kommer skada samhället och yttrandefriheten på en skala som försätter självaste demokratin och rättssamhället i fara.

Apropå censur så har YouTube censurerat M.I.A’s video Born free. Den finns dock fortfarande på Vimeo.

Pingat på Intressant.

15 Responses to IFPI utnyttjar oskyldiga barn!

  1. Pingback: Tweets that mention IFPI utnyttjar oskyldiga barn! « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

  2. MrPerfect72 says:

    Bra video. ”Born free”.

  3. jeffer says:

    Fantastiskt bra bild! Vem har gjort den? En bild säger mer än tusen ord 🙂 Fler sådana bilder! Etablissemanget vill förstöra våra liv – enormt viktigt att tydliggöra det.

    • qeruiem says:

      Tack. Jag har gjort den, det kommer lite såna bilder i min blog ibland när jag råkar ha tid och inte ritar jordnötter… 😉

  4. jeffer says:

    Du har talang – roligt att du står på den goda sidan! Dina jordnötter är också väldigt bra 🙂

    • qeruiem says:

      Tack, bug och bock. Det blir alltid roligare att knåpa alster när man vet att man inte hystar ut dem i vacuum. 🙂

  5. Olofb says:

    Underbar bild 🙂 funderar på om jag ska sätta den som centrerad bakgrundsbild på jobbdatorn

  6. Pirat så klart says:

    Jättebra bild. Får du tid så gör en Engelsk version med.
    Hax och Christian skulle kunna sprida den där nere i maktens korridorer.

    • qeruiem says:

      Jag får erkänna att jag tvivlar på att HaX och CE bör driva politik på så sätt, men å andra sidan kanske det går hem i Bryssel. Dock, om tex CE petar på mig på bloggkanalen så fixar jag gärna en. Så svårt är det inte. 🙂

  7. Pingback: Kolla själv vad som filtreras | Sagor från livbåten

  8. Pingback: Principiellt motstånd mot censur // Skivad lime

  9. Pingback: Våra egna värsta fiender… « Full Mental Straightjacket

  10. Pingback: Censur, censur, censur… « Full Mental Straightjacket

  11. Pingback: Cencilia är igång igen… « Full Mental Straightjacket

Lämna en kommentar