Peanut Gallery: TPB drabbas av nytt vite

Så filmindustrin går ut hårt med att begära ett vite på sammanlagt 1 miljon kronor av Gottfried Svartholm Warg och Fredrik Neij för att de inte skärpt sig och rättat in sig i ledet efter domen där männen bakom TPB ålades att betala 30 miljoner kronor tillsammans. Hur tänkte de egentligen då om man får fråga? Att ytterligare en miljon skulle få grabbarna att ge sig och stänga ner när 30 miljoner inte räckte?

Sen tycker jag den här formuleringen var intressant:

”Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg torde enkelt kunna presentera bevis som visar att det är som de påstår, det vill säga att det är andra personer som övertagit kontrollen och driften av The Pirate Bay. Det har de dock inte gjort”, skriver bolagens juridiska ombud i ansökan.

Det där tolkar jag som att eftersom Fredrik och Gottfrid inte golat och pekat ut några andra som upphovsrättsindustrin kan sätta dit så kommer de därmed klämma åt F&G tills de ger upp och nämner nya personer att hänga upp som syndabockar.

Oavsett vilket är det tydligt att ”oskyldig tills motsatsen bevisats” inte verkar gälla när det gäller killarna bakom TPB.

One Response to Peanut Gallery: TPB drabbas av nytt vite

  1. vansterwiki says:

    Det är bara att hala upp ordentliga bevis för att det inte var du som mördade John F Kennedy. Annars blir det elektriska stolen nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: