Censur, censur, censur…

Det är inte bara här i väst vi har problem med att gamla stofiler tvingar igenom nätcensur, nu senast i form av rabiata 1900-talsorganisationer som återigen lyckades få The Pirate Bay offline i flera timmar (gosh, wow), i Pakistan har muslimska fundamentalister blockerat YouTube och Facebook och rykten går att nästa steg är att blockera Wikipedia. Allt för att stoppa spridandet av hädande karikatyrer av profeten Muhammed.

Det är sällan svårt att hitta på ursäkter för att censurera och kontrollera, det enda som krävs är att hitta en fråga där man får populasen med sig. I Pakistan blev religionen en behändig anledning, här i EU är det de stackars barnen som används som trumfkort för att få allmänheten att reagera med ryggmärgen utan att reflektera över vad ett visst beslut kan innebära i längden. När väl ramverket är på plats är det sen enkelt att censurera andra siter som är ”besvärande”, som tex Wikileaks.

Censur är aldrig ok, någonsin! Det är därför PIratpartiet handlar i stället för att bara snacka, och vissa snackar inte ens längre trots att integriteten och demokratin fortsätter att urholkas sakta men säkert.

Piratpartiet behövs. Kom ihåg det i höst.

One Response to Censur, censur, censur…

  1. Pingback: Tweets that mention Censur, censur, censur… « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: