Vi bor på landet…

Släpper in katten som vanligt, katten hoppar upp på diskbänken i grovköket för att käka lite mat, som vanligt. Katten är ovanligt stökig, hundarna ovanligt oroliga men vi tänker inte mer på det förräns det plötsligt låter som att nån tuggar på en pipleksak med stor frenesi ute i grovköket. Vi tittar ut på katten, katten tittar på oss, det piper. Vi tittar på hundarna, hundarna tittar ömsom på oss och ömsom på katten, katten tittar på oss. Det piper.

Kattjäveln har släpat in en mus och musen lever fortfarande! Helvete!

Ut i grovköket rusar husse och matte, bara en bit bort från katten, nödtorftigt gömd bakom en matskål sitter en liten mus och tittar på oss. Katten tittar på musen. Hundarna är uppspelta och far omkring. Ut med hundarna ur grovköket med galler för och försöka fånga musen, musen inser att läget plötsligt är extra pyrt, hoppar ner i diskhon och kryper ner i avloppet. Katten reagerar försent men funderar på att kolla in om det går att fiska fram lunchen igen. Husse tappar tålamodet, tar ett stadigt tag i nackskinnet och hystar ut kattfan i regnet.

Det är inget kul med en mus lös i huset så olika alternativ diskuteras. Ett alternativ är att låta katt nummer två vara kvar inne i natt (normalt åker de ut nattetid för att jaga möss, det är dock INTE tänkt att de ska tas med in i huset som bröd och skådespel) och låta livet ha sin gång, men det är inte så kul med musinälvor gömda bakom tex tvättmaskinen så planen känns inte helt optimal. Husse drar i stället loss avloppsröret från golvbrunnen, matte hämtar ett durkslag och sen spolas det vatten genom avloppet tills det kommer ut en synnerligen dyngblöt mus i durkslaget.

Husse skakar runt den dyngblöta musen i durkslaget som en entusiastisk pastakock för att undvika att musen får grepp och rivstartar medans matte skyndar sig att öppna dörren, sen får musen uppleva en kortare flygtur och ordningen är återställd.

Vi bor på landet…

6 Responses to Vi bor på landet…

 1. ROTFL

  Äh vad jag känner igen situationen.

  *bor också på landet*

 2. Känner ungefär till det hela, bortsett från hundarna och avloppet.

  *Bor också på landet*

 3. Pingback: Felten Fabulerar » Blog Archive » Vardagshumor — ett gott skratt förlänger livet

 4. Hade det bara funnits bildbevis så hade detta varit en klar tiopoängare.

  • qeruiem says:

   Tja, vi var upptagna med annat. 🙂

   • När folk skriver ”upptagna med annat” får jag alltid associationer åt ett visst håll, men det är väl jag som är skadad på mitt lilla vis, antar jag… 🙂

    För övrigt är jag väldigt glad att jag inte bor på landet, inte har husdjur, inte har råttor eller möss som springer runt här hemma. Vårt största problem är nåt slags mikrosmå myror som bor nånstans i köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: