Det finns hopp även när politikerna svikit oss

Kristna och muslimer samlade i samma hus där muslimerna får en moské och kristna ett gudstjänstrum. Och där emellan ett gemensamt torg. Detta kan bli verklighet inom tre år i Fisksätra om det unika projektet Guds Hus förverkligas.

Som svar på en naturlig utveckling och framväxt startar Nacka församling ett treårigt interreligiöst projekt i Fisksätra kallat Guds Hus. Tanken är att de stora religiösa samfunden och det redan befintliga råd- och stödcentret Källan ska rymmas under ett tak. Tänkt lokal för detta är Fisksätra församlingshus som då ska byggas om för att fungera som en mötesplats för kristna och muslimer. Protestanter och katoliker får en gemensam gudstjänstlokal och muslimer får en nybyggd moské, en tillbyggnad till församlingshuset, som bekostas av Muslimernas förening i Nacka.

Vackert. Våra skyttegravsgrävande politiker kanske kunde lära sig lite av det här projektet? Om de deklarerade eld upphör och faktiskt började samtala i stället för att ständigt anklaga och kritisera varandra så kanske vi kunde få politiska ledare i stället för konservativa fotbojor i riksdagen…?

4 Responses to Det finns hopp även när politikerna svikit oss

 1. SBJ says:

  De måste ju upprätthålla sitt spel för gallerierna, om hela Sverige visste att politikerna egentligen redan är överens om allt, så skulle ju valboskapen kunna få för sig att rösta in en massa andra alternativ, så de sittande skulle förlora makten, och sina platser i gräddfilen.

  • qeruiem says:

   Det är en känsla jag också fått. Det handlar inte längre om ideologi utan om vem man kan skylla på. Just nu är det rykande aktuellt att skylla allt på SD. Biljetter säljes i entrén!

 2. Il Padre says:

  Riktigt hjärndöda synpunkter minsann. VAR i SD:s program står det att man är fiender till invandrarna? Det är invandringspolitiken, dvs flödet av beviljade asyler och anhöriginvandrade som man är emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: