Ved inför vintern? Check.

Det där lär räcka och bli över, gissningsvid blir det till sisådär 3-4 vintrar även om vi eldar på duktigt. Det är nästan 10 kubik stjälpt ved. Nästan, för allt fick inte plats trots att jag staplade pedantiskt noga. Det ligger fortfarande kvar uppskattningsvis en kubik på uppfarten som jag inte riktigt vet var jag ska göra av…

Nå, jag har sysselsättning ett tag till mao. Fast som husägare har man inga större sysselsättningsproblem, direkt… 😉

2 Responses to Ved inför vintern? Check.

 1. Tio kubikmeter ved motsvarar ungefär tre kubikmeter olja eller 30MWh el. Det är ungefär den normala årsförbrukningen för en hyfsat väl isolerad villa.

  Så hav för all del inte alltför stora förhoppningar om hur långt det räcker.

  // Eldar också med ved. I den här apparaten.

  • qeruiem says:

   Mjo, men dels har vi en rätt ny villa med trippelglas och hela kitet och dels eldar vi med ved bara när vi är hemma. Typiskt en helg eller över julen innebär det att vi eldar två-tre gånger om dagen och då brukar värmepumpen inte gå speciellt mycket, men när det är arbetsdag så eldar vi bara när vi kommer hem på kvällen eftersom vi inte vill låta glöd ligga kvar i kaminen när vi inte har koll på den.

   Förra hösten körde vi hem 2 kubik ved och det tog slut lite för tidigt så sen eldade vi lite allmänt krafs (grenar, gamla brädor etc) som ligger i vedbon i väntan på att jag ska få akut lust att såga lite. Gissningsvis hamnade vi på bortemot 3 kubik total konsumtion, men då var det också illa kallt…

   Snygg kakelugn. Det hade dock inte passat så bra i vårat nya hus plus att bjälklaget nog inte hade hållit. Det blev en Camina Art Deco i stället. Inte lika romantisk, men snygg och väldans effektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: