2022 är officiellt sjösatt

Välkommen till år 2022

Jag känner det långt in i märgen – Förändringen.

Vi befinner oss återigen mitt i ett paradigmskifte skapat av teknisk utveckling – likt skriftspråket och boktryckarpressen – likt elektriciteten och radiovågorna. Denna gång handlar det om rätten att distribuera information. Om rätten att få dela med sig av kultur och kunskap och rätten att inte behöva dela med sig av sitt och andras privatliv. Precis som tidigare kommer skiftet att förändra hela vårt perspektiv på omvärlden, med den stora skillnaden att den här gången sker förändringen snabbare än någonsin!

Vad dessa rättigheter skapar för värld i framtiden vet vi inte, då vi enbart har snuddat på möjligheterna inför den. Vår brist på kunskap om hur framtiden kommer att se ut och fungera skrämmer många. Detta förstår jag mer än väl, i synnerhet då den egna inkomsten och livsstilen står på spel. Dock tyder allt på att det är en värld med ökad mångfald, större öppenhet och fler utövare av musik, film och konst.

Så inleder Jimmy Callin sin introduktion till siten 2022, där flera personer, de flesta piratpartister men även några sympatisörer, mellan den 19 juli och den 19 september kommer skriva sina visioner om hur världen kan se ut år 2022. Min vision kommer ni kunna läsa den 4 september och det är en av orsakerna till att den här bloggen just nu hamnat lite i stiltje (en annan orsak är den hänsynslösa värme som drabbat Sverige och som orsakat att min hjärna smält och runnit iväg nånstans där jag inte kan hitta den)…

Utifrån det jag läst och hört så kan det bli en hel del intressanta och tänkvärda texter att läsa så, som en populär TV-personlighet skulle uttryckt det, ”Häng med!”

2 Responses to 2022 är officiellt sjösatt

  1. Pingback: Välkommen till år 2022 » Sharpless blogg

  2. Pingback: 2 månaders flykt till 2022 « maloki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: