Jamen, det är ju för fasen rent lysande!

Markus Berglund och Henrik Brändén skriver idag en gemensam opinionsartikel i SvD där de förklarar varför de lämnar sina respektive partier och block kommer rösta på Piratpartiet och, i Henriks fall, lämna sitt parti efter många års trogen tjänst:

Vi som skriver detta har länge varit medlemmar och aktiva i Centerpartiet respektive Socialdemokraterna. Vi har haft kommunala uppdrag, och den ene av oss har varit förbundssekreterare i Centerpartiets Studentförbund, den andre förbundskassör i Socialdemokratiska studentförbundet. Vi är bägge övertygade anhängare av våra respektive partiers ideologi, och stora delar av deras politik.

Ändå har vi kommit till slutsatsen att vi i årets riksdagsval inte kan rösta på våra vanliga partier. Istället vill vi rikta en kraftig uppmaning till alla som tycker att medborgerliga rättigheter och personlig integritet är viktigt: Rösta på Piratpartiet!

Kombinationen av Ipred-lagen, FRA-lagen och datalagringsdirektivet skrämmer oss mycket. En stor majoritet av dagens unga pratar nämligen med sina vänner över skype och chatsajter via internet, inte på caféer eller i telefon. De skickar sina brev elektroniskt, inte genom postverket. Många av dem låter dagböcker, dikter och annat privat skrivande ligga på externa servrar, som de kommer åt genom nätet.

Den nuvarande övervakningen av internet innebär därmed för dagens ungdomar exakt samma sak som det för trettio år sedan hade betytt ifall det satt mikrofoner under borden på stadens alla caféer, telefonerna var avlyssnade, alla brev kunde sprättas och agenter från musik- och bokförlagen när som helst kunde komma och begära att få rota genom folks väskor.

Kunde inte sagt det bättre själv!! Hjärtligt välkomna bland oss pirater. 🙂

13 Responses to Jamen, det är ju för fasen rent lysande!

 1. Pingback: Tweets that mention Jamen, det är ju för fasen rent lysande! « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

 2. Fredrik Larsson says:

  Nu lämnar dom inte sina partier utan stannar kvar i dom och försöker åstakomma ändring från insidan. Däremot deklarerar dom tydligt för alla center- och socialdemokratiska väljare att om dom är intresserade av integritet kan dom inte tro att Centern eller Socialdemokratin står för samma värderingar som dessa två personer.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 3. Fredrik Larsson says:

  Rättelse – Lake stannar kvar inom Centern men Henrik lämnar Socialdemokratena.

  Sorry
  FL

 4. Sådär, nu har jag hunnit blogga också, tack för länkkärleken!

  http://lakonism.blogspot.com/2010/09/en-sosse-och-en-centerpartist-vi-varnar.html

  (Ändra gärna länken i inlägget)

 5. MrPerfect72 says:

  Lysande. Eller ska vi saega straalande till Centerpartiet numera som vill ha Kaernkraft dessutom. 🙂

 6. Pingback: Såklart Piratpartiet har en chans i Riksdagen « Emil Isberg

 7. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-09-02 EM

 8. Tack för uppmärksamhet och de snälla kommentarerna. För min del skulle det vara omöjligt att vara med i ett annat parti än jag uppmanar folk att rösta på, så därför har jag lämnat mitt gamla parti. När man varit med i 2/3 av sitt liv var det känslomässigt inte något enkelt beslut, men ju närmare valdagen jag kom, desto mer uppenbart blev det för mig att det måste göras!

  • qeruiem says:

   Ja, jag kan lugnt säga att jag är oerhört imponerad av att du tog steget att bryta med ”ditt” parti. Det är också ett tecken på att nånting är väldigt fel just för att de flesta, av naturen, tenderar att bli konservativa och inte gärna bryter gamla kära vanor och mönster.

   Förhoppningsvis funkar det här som en väckarklocka även hos andra så att vi får en ökad debatt om hur vi vill att framtiden ska se ut så att fler inom de etablerade partierna börjar ifrågasätta och protestera mot den nuvarande utvecklingen.

   Jag måste i alla fall hoppas det eftersom alternativet vore en katastrof…

 9. Pingback: Tack för allt stöd! | Henrik Brändén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: