Säljes: Ditt privatliv. Pris: 3 spänn.

Dagens ynkedom presenterar:

Både V och MP säger till DN.se att de kommer att gå med på Bodströms kompromisser om enda alternativet är höga EU-böter.

– Vi EU-kritiker vet att det är svårt att bara strunta i ett direktiv, även om det är ett väldigt skadligt direktiv som fallit i många domstolar, säger Max Andersson, ansvarig för IT-frågor hos Miljöpartiet.

Utslaget på varje enskild medborgare handlar de ”höga EU-böterna” om några få kronor per person och år. För denna ynka summa, som inte ens ger dig en pinnglass eller en kvällstidning nuförtiden, så är alltså Vänsterpartiet och Miljöpartiet beredda att trampa på din integritet och i praktiken ge dig en elektronisk fotboja på livstid. Friskt? Rakryggat? Inte särskilt.

Samtidigt så KAN man faktiskt skita i EU-direktiv och komma undan med det, det enda som krävs är den där ryggraden. Tyvärr verkar det vara deprimerande ont om stolta hållningar i våran riksdag så därför är det upp till oss att fixa det.

Du kan hjälpa oss!

Läs även Piraten Anders.

10 Responses to Säljes: Ditt privatliv. Pris: 3 spänn.

  1. Pontus Carlsson says:

    Och även om nu EU inte skulle vara villiga att kompromissa, vilket jag förövrigt inte har hört något om det ens har kommit upp i riksdagen. Så skulle en central lagrings facilitet för nationell signalspanings data kosta ofantliga summor i driftkostnad, pengar som självklart vi kommer få betala.

    Jag skulle nästan vilja säga att dessa driftkostnader kommer överskrida den böteslapp vi betalar i dagsläget.

    • qeruiem says:

      Mjo. Om jag inte minns fel har åtminstone HAX skrivit om det och kommit fram till att böterna är rena superdealen i jämförelse med att implementera skiten. Sparar massor av pengar.

  2. JL says:

    Många saknar nog ”kvalitetsgranskning” av internet? En statsvetarprofessor vill ha det. På fullt allvar. Läs tråden och nyp er i armen:
    https://www.flashback.org/t787481

    Lydigt har nu en rad politiker ställt upp med bekymrade miner och lagförslag.

    • qeruiem says:

      Deprimerande läsning. Men jag håller med om att det behövs en kvalitetsgranskning, om han tex hade skrivit det där i mitt kommentarsfält hade jag troligen raderat det. Tyvärr är inte SvD lika bra på att radera troll… 😉

  3. Pingback: Tre kronor – png bilder « Piraten Anders

  4. Pingback: De Rödgröna eller Alliansen det kvittar, din integritet på nätet ÄR hotad | Integritet och Frihet

  5. Pingback: En angelägen fråga för mig « Trollan's Tankar om stort och smått

  6. Pingback: Tre kronor är kostnaden för lite respekt | Sagor från livbåten

  7. Pingback: Kampanj (pp) » Blog Archive » Prata om Valet

  8. Pingback: Marie till Riksdagen » Blog Archive » Vi har inte glömt Spectrial!

Lämna en kommentar