Så ska slipsen dras! #2

Bara för det så råkade jag hitta en annan video där Hr Åkesson framträder och jag höll fan på att sätta kaffet i halsen!

Det är inte ofta jag uppskattar Hr Reinfeldt eller för den delen håller med honom när han uttalar sig, men här är han fanemig lysande!

Vid 1:15 – Ja, fru talman, så var det dags för Jimmie Åkesson och var det alltså invandrarnas fel. Det var ju oväntat.

Det är fan standup-kvalitet på den repliken. Jag kan se Adde Malmberg eller Babben Larsson leverera samma replik inför en publik som kvider av skratt. Sen sågar Reinfeldt Åkessons vilda rallarsvingar till kaffeved och Åkessons replik får mig mest att fundera på hur fasen mannen lyckades samla ihop tillräckligt med röster för att kunna göra bort sig publikt i riksdagen. Nero? Fioler? Vafan?

Reinfeldt är dock inte sämre än att hans andra svar till och med är bättre än den första salvan:

Vid 3:40 – Det är såhär det låter när man försöker ta partipolitiska billiga poänger och komma tillbaka till den tes som Jimmie Åkesson vaknar med på morgonen, äter till lunch, går och lägger sig med på kvällen, svaret på alla frågor varhelst de kommer ifrån: Det är invandrarnas fel! Har man liksom alltid svaret så blir frågan och resonemanget rätt ointressanta, vi vet var du ska landa, vi har hört det här om och om igen men du ser inte hur samhället ser ut. […] Sen ska vi föra diskussioner, här och i andra sammanhang, om hur vi använder resurser för att få bra utbildning, för att få en bra fungerande integration i det svenska samhället. IN i det svenska samhället, Jimmie Åkesson, inte ut ur Sverige! Där har vi förmodligen lite olika uppfattningar.

Det är, som sagt, inte ofta jag håller med våran statsminister, men här serverar han en verbal trerätters värdig en plats i politikens guide rouge till Åkesson. Jag kan bara hålla med de som i kommentarsfältet konstaterar att här är Åkesson ägd. Helt och fullt.

One Response to Så ska slipsen dras! #2

 1. Nils Ivar Tenmann says:

  Ja, många roligheter för oss som inte är med på SD-vagnen. Verkligen ett spel för galleriet. Jag kan säga, precis vad jag känner igen som Reinfeldt verkligen duktiga ”ståup”-kommik.

  Sen suckar jag och tänker på ”integrationen” och säger, välkommen att stå upp för Ms politik och effekter i Husby… jag förväntar mig, att R svarar med en tillbakablick till åren före 2006… och skulle han gå så långt som till tiden för ”Milijonprogrammens” byggen… skulle jag kunna tänka mig föra ett samtal med utgångs punkt ifrån två citat av ett par välkända författare:

  ”Vi kom ju inte hit för att bygga ett samhälle. Vi kom hit för att leva ett liv med varandra.”

  Kerstin Ekman

  ”Jag lät aldrig min skolgång stå i vägen för min utbildning.”

  Mark Twain

  Europeiseringen och globaliseringen av socialisationsprocessen sker ju naturligtvis inte utan att ”utanförskapets” borgare med-verkar i den med-borgerliga intvecklingen på sitt sätt dia logos.

  Om jag göra mig till tolk för av detta sätt måste vi i vuxenvärden bli klara över, att Fryshusets pedagogiska marsch tillbaka INTE stavas först dialog, utbildning, arbete… utan att samtalet från början är själv arbetet från början och så tillvida ska avlönas (basinkomst) omedlbart med, att vuxna och ansvariga i särhället från början särskillt arbetar lyssnande och därmed förhoppninsvis inser, att det var den skolade utbildningen av oss som genom sin ut-bildnings ut-stötningsmekanismer bildade oss till det som utgör våra tecken på ”utanförskapet”. Det är inte bara de unga som gått vilse i särhällets utbildningssystem. ”Riv upp och gör om” är vad ombildningen handlar om retoriskt handlat i första hand… ty problemet med de bristande mattekunnandet är inte fler poliser eller mattelärare, utan mer retorikkunskap, vilken mer än att kunna tala väl handlar om att lyssna väl.

  Tyvärr finns det endast en pedagog i det här landet som besitter erfarenheten och förmågan att visa vad retorikkunskapandet handlar om, sedan Anders Carlberg avled, och hans namn är José Luis Ramirez, boendes i utanförskapets Tullinge i Botkyrka kommun sedan 1963.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: