Polisen stormade in i fel lägenhet…

Så har det hänt igen, polisens bristfälliga metoder resulterade i att de brakade in i fel lägenhet med buller och bång (och en trasig ytterdörr) och polisen vill inte ens ersätta de skador de själva orsakat mot en oskyldig. Det påminner beklämmande mycket om situationen i Göteborg för ett drygt år sen där polisen gick in med full insatsstyrka och behandlade alla (inklusive barn) som potentiella självmordsbombare, med skillnaden att ingen någonsin berättat huruvida polisen ersatte entrédörren i det fallet eller ansåg att hyresvärden även då borde städa upp efter deras fadäs.

Det är de här pappskallarna som riksdagen nu beslutat ska ha större möjlighet att ta del av ströinformation som vi lämnar efter oss, dvs precis den typen av information som de upprepade gånger visat att de inte är kompetenta att hantera på ett rättssäkert sätt. Vore det då inte bättre att man i stället riktade in sig på att införa bättre rutiner och följde upp såna här fadäser mer noga så att de inte tillåts inträffa igen?

Nä, i stället ska polisen få tillgång till mer information som de kan missförstå och som förmodligen kommer, med tanke på polisens tidigare track record, misstolkas, sumpas bort och leda till allt fler såna här små fadäser i framtiden.

What could possibly go wrong?

4 Responses to Polisen stormade in i fel lägenhet…

 1. Pingback: Polisen stormade fel lägenhet – nu vill man inte ta ansvar « Fredriks blogg

 2. Smen says:

  Äsch, man hänger upp en handgranat innanför dörren i huvudhöjd, och riggar den så att sprinten ryker ifall man inte använder nyckel till dörren. Det är helt ofarligt eftersom jag har rent mjöl i påsen.

  • qeruiem says:

   Mmm. Rent mjöl i påsen, ja. Det är fortfarande inte försent för mig att bygga nåt bra lönnfack nånstans…

   Vad jag ska ha i det? Tja. Vet inte så noga. Mjöl? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: