aPPen

Nej, jag har inte trillat av jordens yta, jag har varit upptagen!

Jag har gått en intensivkurs i Android på två dagar där man gick från i princip novis till fullfjädrad apputvecklare (nåja). Kursen var faktiskt grymt bra och efter de två dagarna fick jag rätt bra koll på många grundläggande komponenter, men eftersom det var ett intensivt korvstoppande blir det automatiskt också så att om man inte snabbt använder sig av kunskaperna så försvinner de rätt omedelbart med.

Alltså skrev jag en liten principprogramsapp som är tänkt att funka som ett litet uppslagsverk för de som är intresserade av vad Piratpartiet vill och tycker. Efter Emmas förslag blev den snabbt omdöpt till aPPen och den finns i en väldigt tidig beta här.

Texten som nu ligger i aPPen är det principprogram som medlemsmötet inom några dagar kommer ta beslut om. Efter det ska principprogrammet förstås omarbetas lite för att ta med medlemmarnas synpunkter etc, men så fort det finns ett färdigt principprogram 4.0 så kommer aPPen uppdateras och sen är tanken att den ska laddas upp till Android Market, tillgängligt för alla som vill ha tillgång till den. Tanken är även att på sikt lägga in sakfrågor och annat intressant relaterat till Piratpartiet så att man kan ha med sig allting samlat i en praktisk liten app som går att nå snabbare än en hemsida.

Vi spånade vidare om det där om aPPen och piratappar allmänhet samt vad man skulle kunna göra och en del tankar finns publikt i den här paddan. Ifall ni har lite funderingar och idéer eller har feedback efter att ha testat aPPen så är ni välkomna att slinka in.

Så det är vad jag sysslat med de senaste dagarna. Bland annat. 😉

3 Responses to aPPen

  1. Tjabo says:

    toPPen!

  2. Pingback: En liten PP-live widget till Android! « Full Mental Straightjacket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: