Till detta var ingen nödd och tvungen.

Så har då justitieutskottet glatt välsignat datalagringsdirektivet med ett minimum av motstånd i form av vänstern och miljöpartiet. Efter FRA-debaklet och dess maktfullkomliga genomtvingande så är mitt förtroende för våra folkvalda noll och intet så jag förväntade mig inget annat. Johan Linander twittrade att han känner sig som biskop Brask som ett försvar för sitt handlande. Jag tycker mest det är ynkligt.

Varför måste direktivet då införas? För att det gynnar samhället och gör det säkrare? Det går inte att visa på någon sådan positiv effekt. Vi löper tvärt emot en stor risk att det blir tvärt om och trots att många uttryckt stor oro för de negativa effekter datalagringsdirektivet kan ha på samhället verkar inte många av våra politiker vara intresserade av att skydda den enskildes frihet. Fullständigt idiotiskt.

Det är lite deprimerande hur man i stället försöker försvara sig med att man är tvungnen, att det är ju inte avlyssning (”bara” insamling av all metainformation, ni vet det där som Facebook får kritik för att de sysslar med) och trots att samtliga ungdomsförbund unisont kritiserar direktivet så ser det just nu ut som om moderpartierna är beredda att köra över ungdomsförbunden ännu en gång och fortsätta uppbyggandet av en polisstat. Erich Honecker hade blivit grön av avund.

Jag kan inte se det som något annat än ett gigantualt misstag att man väljer att slå dövörat till, för ungdomsförbunden har definitivt lite mer koll på det där med IT eftersom de växt upp med det och de, um, något mindre insatta politikerna i riksdagen skulle kanske må bra av att låta ”sina egna” ungdomar hjälpa dem att sätta sig in i frågan.

Johan Linander själv försvarade sig tex med:

Klart att avlyssning innebär en integritetskränkning. Men åter igen, DLD rör överhuvudtaget inte teleavlyssning.

Det är beklämmande tydligt att Linander inte ens begripit problematiken om det är det han tror protesterna handlar om.

Sista ordet är inte sagt och demonstrationer planeras den 17/3. Vi får väl se om det blir en återupprepning av 2008 eller om politikerna tar sitt förnuft till fånga den här gången.

Jag tycker inte att jämförelsen med biskop Brask känns riktigt passande, jag tycker snarare att det är dags att damma av en annan historisk person. En person som för drygt 70 år sen var, precis som våra nuvarande riksdagspolitiker nu är, delaktig i att demontera en demokrati. Vidkun Quisling.

7 Responses to Till detta var ingen nödd och tvungen.

 1. Niklas says:

  De jag finner intressant är Johan Linander val av att just citera biskop Brask.
  Själv vill jag också likna datalagringsdirektivet med stockholms blodbad. Fast själv går jag hellre till kubben än att komma springandes med en jävla brasklapp

 2. Pingback: Justitieutskottet välsignar datalagringsdirektivet! | Internetcensur, Befria internet, Stoppa internetcensuren

 3. Pingback: Att slåss för det man är van vid « Emil Isberg

 4. Chello says:

  Skolan lärde mig att ingen kommer att hjälpa den som är svag och utsatt. Alla visste att mobbing förekom, ingen gjorde något åt det, ingen hade lust att ta tag i det.
  Riksdagen 2004-2012 lärde mig att förakta politiker. De gör inte det som är etiskt och moraliskt rätt, och ingen har lust att förändra beteendet.
  Det enda sättet att förändra det här är att sparka hela högen och sedan riva upp lagarna med rötterna. Och när jag säger hela högen menar jag 100%. Spelar ingen roll om man skäms för det man gör när man ändå faktiskt gör det.
  Jag har träffat rattfyllerister och kvinnomisshandlare som skämts oerhört dagen efter. Det har inte hindrat dem från att fortsätta köra i fyllan eller slå flickvännen. Och de förtjänar också enbart förakt. De VET att de gör fel, men de orkar inte bry sig och ta ställning. Precis som politikerna.

 5. Pingback: Jörgen Städje förringar kritiken « Full Mental Straightjacket

 6. Pingback: En sammanfattning av Datalagringsdirektivet « Emil Isberg

 7. Pingback: Allt justitieutskottets ordförande borde veta, men aldrig frågat | Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: