Så varför är det så viktigt att bevara Internet fritt…?

Kanske för att annars skulle det inte uppstå såna här galenskaper?

Eller ja, folk skulle nog fortfarande göra dem (jag har sett en del galna hemgjorda saker på VHS när det begav sig) men de skulle ju inte få nån vidare spridning om vi jämför med den spridning saker får tex via YouTube idag.

Varje minut laddas 48 TIMMAR videos upp till YouTube, det motsvarar 240 000 långfilmer i veckan. Att upphovsrättsindustrin jobbar i lite lätt motvind när de försöker stoppa upphovsrättsbrott på Internet kan man ju förstå när man inser hur otroligt mycket information som hela tiden flödar fritt på nätet, att de försöker flytta över problemet på IT-företag är därför kanske inte så konstigt men att bara blockera, förfölja och straffa har, efter mer än 10 år sen, haft, om möjligt, marginell effekt medans YouTube (som givetvis drabbats av problematiken de med) har kommit på någon form av fungerande kompromiss:

Man TYCKER ju att när det finns såna exempel på hur gratis faktiskt går att göra pengar på att nån borde tänka till och gräva ner stridsyxan. Tycker man, då. Fat chance. Problemet är att branschen inte är beredda att anpassa sig till en förändrad värld. I stället ser vi hur beslutet att inte ta upp The Pirate Bay-målet i Högsta domstolen, trots att det finns intresse för ett prejudikat, har lett till att Antipiratbyrån burnar loss med skrikande däck och tänker dra bortemot 150 fildelningstjänster till domstol och Monique Wadsted tar till brösttoner och räds inte ens att ge sig på ett politiskt parti. Det är förmodligen unikt i svensk historia om hon verkligen gör allvar av det. Det är inte utan att jag undrar hur nära Brokep träffar i sin kritik. Hela TPB-cirkusen stinker. Brottsrubriceringarna känns otroligt krystade, straffen är absurt höga och så tar inte HD upp det? Reeeally…?

Konflikten är ett faktum. På ena sidan står en föråldrad industri som inte förstår sig på Internet men som inte har nåt emot att hindra teknikutvecklingen i sina förtvivlade försök att behålla kontrollen och på andra sidan står allmänheten som för varje ny generation allt mer tar Internet och informationsdelning som en självklarhet och som har allt mindre förståelse för statens och upphovsindustrins överreaktioner.

Det är mao upplagt för en rätt långlivad och troligen hetsig konflikt där ingen av sidorna kommer ge sig frivilligt, så det är nog bäst att passa på att njuta av Internet så mycket som möjligt medans det går för ingen vet hur länge det kommer få finnas kvar i någon form av öppen och fri inkarnation.

Förmodligen är alla vi som vill behålla Internet fritt bara en samling terrorister hela högen. Tja. Då få vi väl vara det. Informationsterrorister kanske? Låter väl inte så tokigt?

Som ett första led i mina handlingar som informationsterrorist så tänker jag lägga upp min PGP-nyckel här på bloggen. Så om någon vill ha tag på mig så blir det möjligt att göra så utan att riskera att blanda in FRA i ett oönskat gruppsamtal.

UPDATE:

Och bara för att jag hann posta så snubblade jag över den här videon som var fan ännu galnare! Garanterat ingen Hollywoodprodukt, inte.

Finns en hel hög kreativt nonsens här. Bara att vältra sig i kulturellt kaos! 😀

One Response to Så varför är det så viktigt att bevara Internet fritt…?

  1. steelneck says:

    Hollywood kallas inte utan anledning för det ”lilla utrikesdepartementet”, och med Hollywood menas då vad pirater kallar ”upphovsrättsindustrin”. Propaganda, från ett imperium som är bra nära att kontrollera hela världen, Ryssland, Kina och i viss mån Iran är i stort de enda som står ivägen för ”full spectrum dominance” i global skala. ”Hollywood” är en mycket viktig del i att ha kontroll över vilken information som sprids och genom detta kunna påverka opinionsbildning globalt. Denna agenda finns under ytan i toppen av pyramiden, maskerad som en kamp mot upphovsrättsintrång för att kunna införa ”signalspaning” (massövervakning) dels för att kartlägga men kanske mest pga. socialpsykologiska faktorer genom den ansvars-abdikerande påverkan övervakning har på hederligt folk, de slutar ta initiativ där de agerar efter eget förnuft och istället blir lydiga får som gör vad de kan för att inte sticka ut från mängden.

    Men visst finns det gott om folk som tror att upphovsrättsintrång är snudd på samhällsomstörtande, men de är bara indoktrinerade marionetter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: