Sedimentlagar

Finland har gjort något som vi alldeles för sällan får se, nämligen rivit upp en lag. Sen nyårsskiftet får finska hundar göra det som hundar länge (alltid?) fått göra i de flesta länder på kontinenten, nämligen följa med på restaurang. Skälet till denna förändring är för att:

Bakgrunden till att förbudet slopas är enligt Hielm, som berett lagförslaget, dels de förfrågningar som kommit av enskilda medborgare och dels att man kommit fram till att det inte finns några hygienskäl som talar för ett förbud.

Det är rätt skönt att se vanligt sunt förnuft visa sig när det handlar om lagar och regler. Vanligtvis hör vi bara om alla dessa nya lagar som hela tiden trillar in, i USA infördes 40000 nya lagar i och med årsskiftet. Jämfört med det har förstås Sverige inte en chans att hävda sig, men det hindrar inte våra kära politiker och tjänstemän från att göra sitt bästa. Alla dessa sedimentlager av gamla lagar och förordningar är i bästa fall bara lite tokroliga men ibland ställer de till det ganska rejält när de krockar med samhällsutvecklingen.

Därför vore det rätt skönt att se lite mer genomgång och skrotande av lagar som kanske inte är så relevanta längre för dagens samhälle. Även när det inte gäller hundar eller andra djur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: