De är inte riktigt kloka…

Jag är glad för att jag inte är ung idag. Det finns en fördel med att vara lite medelålders, lite lat och, inte minst, stadgad för det innebär tex att det där med att ge sig ut på dansställen eller fester och försöka ”få till det” (som det så vackert heter) inte riktigt hör till mina helgnöjen längre. En annan sak var det förstås förr då det där med hormoner var lite mer påtagligt (jag misstänker att det här med våra hormonnivåer i ungdomen har en koppling till att vi som art varit så framgångsrika, i alla fall kvantitativt) och där det fumlades lite från båda parterna innan man så att säga vågade ”komma till skott” (vanligtvis vid sista dansen eller då partyt började klinga av och värdparet ville gå och lägga sig) och börja hinta om att det vore trevligt med en lite mer privat tillställning. Idag ter sig detta tydligen barbariskt för våra folkvalda utan man vill i stället att man i fyllan, villan och med hormoner upp över öronen ska ingå ett samlagskontrakt? Vänligen ejakulera längst den prickade linjen.

En ledare i Länstidningen Södertälje konstaterar att det hade varit bättre med fler poliser än fler övervakningskameror eftersom det visat sig att övervakningskameror faktiskt inte är speciellt effektiva. Dels ser man en ganska liten påverkan på brottsstatistiken och dels visar det sig när man väl behöver bilderna att kvalitén inte räcker, att kamerorna filmade fel vinkel eller helt enkelt att kamerorna i fråga varit trasiga. Ledaren konstaterar också att bättre gatubelysning ofta har markant bättre effekt för att förhindra brott än vad övervakningskameror har, knappast rocket science. Det finns väl en anledning till uttrycket ”skumraskaffärer”.

Läste Oscar Swartz inlägg på newsmill om att vi snart inte kan betala kollektivresor med anonyma kontantkort. Orsaken till detta är att Finansinspektionen anser att anonyma kontantkort bryter mot”Lag (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism”. Man är alltså rädd för att terrorister ska tvätta pengar i Sverige genom att … åka … kollektivt…?? Alltså, Utsläpp av partiklar (mestadels från förbränning av fossila bränslen) dödar tusentals varje år bara i Sverige och dessutom skadar biltrafikens utsläpp lungorna hos barn för resten av livet. Om vi låter terroristerna åka kollektivt så kanske de minskade utsläppen i alla fall delvis kompenserar för alla de som dagligen dör i terrorattacker i Sverige.

Det är inte utan att jag tänker på Obelix när jag läser om allt det här.
De är inte riktigt kloka, de där politikerna.

6 Responses to De är inte riktigt kloka…

 1. gaqzi says:

  Tydligen så är det att lagen säger att man inte ska få köpa saker via ett oregistrerat betalkort, och just kollektivtrafiken får agera exempel.

  Så det skulle kunna användas för att tvätta genom att man köper ringsignaler eller dylikt.

  I vilket fall, korkat.

  • qeruiem says:

   Ja, vi vill ju givetvis straffa terroristerna maximalt, tex genom att de inte får ladda ner de coolaste ringsignalerna eller de senaste betalapparna till Android. Lid! Lid säger jag! Hoppas att ni verkligen känner samhällets dom vila tungt på era axlar!

   • gaqzi says:

    Eftersom det är pengatvätt det handlar om så är ju själva varan underställd, så om de skulle kunna tvätta dom genom att köpa ringsignaler, så ja, då lider dom. 🙂

 2. Det lustiga är att just ringsignaler, eller allt som man köper som hänger ihop med telefonen, INTE kräver kännedom om kunden. Så det skall även i fortsättningen gå bra att köpa med oregistrerat kontantkort.

  Det är när telefonoperatören låter kunderna köpa något annat, typ bussbiljett eller toabesök som Finansinspektionen kräver att de känner sin kund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: