11 vallokaler, 3.5 timme och 13 mil senare…

…så har de sista vallokalerna som saknade distributörer fått sina valsedlar. Den sista fick sina valsedlar först klockan 10, men bättre sent än aldrig och det var en och annan mil att avverka samt representanter att prata med för att se till att de var införstådda med sitt uppdrag och våran rätt att synas tillsammans med övriga partier.

Fast det ska sägas att på inget ställe där jag var runt idag så var det någon funktionär som trilskades! Det har varit idel glada miner och vänlighet, vilket givetvis är skönt och något jag dessutom tycker ska påpekas när det tyvärr händer att enstaka rötägg ger valprocessen dåligt rykte. Eller, ja, en funktionär sa att vi givetvis fick ha våra valsedlar i stället men han var inte säker på att de kunde, eller fick, ta ansvaret för att se till att fylla på dem (jag hade med fler än som rymdes i facken), men då bröt någon nestor in där och sa att jovisst kunde de det och då accepterade den första det utan att knota så det löste sig alldeles utmärkt utan att jag ens behövde börja protestera. 🙂

I övrigt tog det lite tid på vissa ställen för att man inte var riktigt säker på hur Piratpartiets valsedlar skulle hanteras och det blev en del innantilläsning i instruktionerna för att få till det så man inte riskerade att bryta mot några regler, så uppenbarligen har man fullt klart för sig att med valet slarvar man inte! Känns betryggande.

Nu har jag äntligen fått mitt förmiddagskaffe och snart bär det iväg till röstlokalerna igen, men den här gången för att rösta. Det blir givetvis en röst på Sveriges PensionäPiratpartiet!

3 Responses to 11 vallokaler, 3.5 timme och 13 mil senare…

 1. neocreo says:

  Jag gjorde lite samma sak men klockade bara 7 mil på min rundkörning. På vissa vallokaler hade också valsedlar redan lagts till, vilket var uppmuntrande. Ingen som tjurade ihop över valsedlarna, däremot en del tråkiga gliringar från socialdemokrater/Metallare.
  ”Jasså, är det dags att komma nu? Vi har varit här sedan 8” – Och jag har varit runt på 7 ställen innan detta (vid 10). Vill man se till att det kommer ut får man ju göra det själv.
  ”Är ni inte fler funktionärer i ert parti, höhöhö” – Killen som hade rutten är sjuk, så jag fick rycka in.
  ”Sabla enfrågeparti. Så kan man ju inte rösta.” – Nej, piratpartiet står för integritet, kultur och kunskap. Och även om det så vore en fråga, varför har inte Socialdemokraterna tagit upp den?

  Varför är just Socialdemokraterna så dryga? Jag bara undrar. Varför agerar vissa partirepresentanter som avundsjuka och skadeglada? Jag hoppas det är för att vi är ett hot mot Status Quo (samhällsläget, inte bandet). Det är ett gott tecken.

  Allt om allt, så kändes det väldigt skönt och roligt att köra ut med valsedlarna. Inget fusk och mygel. Folk var glada, och intresserade allt som oftast.

  • qeruiem says:

   Det snorkigaste jag fick (från en Socialdemkrat även i mitt fall, var):

   – Välkommen!
   Ser valsedlarna.
   – Nä, förresten…

   Men tack, liksom. De som skötte valet var dock alla trevliga (tål att upprepas, tycker jag), som sagt. Räcker för mig, men om jag nu ens FUNDERADE på att rösta S nån gång i framtiden (fet chans, men teoretiskt då) så hade jag nog tänkt två gånger efter det bemötandet.

   Tölp.

  • qeruiem says:

   Och, glömde jag säga, BRA JOBBAT! Duktiga vi! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: