En felaktig slutsats

En bloggare länkade länkade till en av mina texter men drog den felaktiga slutsatsen att:

Skrev tidigare om mina 8 argument för att rösta rödgrönt. Det är helt uppenbart att det räcker med ett enda och det stavas:
SVEKET

Jag är dock inte helt överförtjust att användas som ett argument för varför det behövs ett regeringsskifte eftersom jag anser att det blir precis lika dåligt, fast annorlunda, så jag skrev en kommentar som dock just nu väntar på moderering, så då får jag väl posta den här så länge! 🙂

Hm. Jag ser att du länkar till min blogpost och använder det som argument för att man ska rösta rödgrönt, men då missar du hela poängen med min post. Låt mig citera mig själv:

[…]som jag redan skrivit om så har båda blocken ungefär samma politik på det här området eftersom man utgår från samma utredningar. Det finns dock en utredning genomförd av Tor Larsson som har en mer relevant analys av problemen, men:

Av förklarliga skäl förbigicks Tor Larssons rapport och många andra med tystnad från politiskt håll. Detta är knappast förvånande med tanke på att om förklaringen stämmer så är det ju politikerna som orsakat den höga sjukfrånvaron och det är ju dumt att erkänna för då kan man ju inte vinna nästa val.

Och eftersom politiker bevisligen inte kan erkänna när de haft fel eftersom det kan äventyra de heliga opinionssiffrorna så föredrar de att sopa problemet under mattan och låta andra ta smällen. Hoppet att det skulle bli bättre med de röd-gröna är mao ett falskt hopp, tragiskt nog.

Mao, att använda den här enskilda händelsen som ett argument för regeringsskifte är falsk argumentation. Förändringen, försämringen, av försäkringskassan är inte enbart borgarnas fel och redan under Göran Perssons ledning började allt fler komma i kläm pga hårdare regler och tuffare tag, som det så populärt brukar kallas. Borgarna har inte orsakat den förändring vi ser idag, de har bara fortsatt samma linje som Socialdemokrater + stödpartier redan slagit in på och att förvänta sig att ett regeringsskifte skulle förbättra läget är att lura sig själv.

Jag har för övrigt skrivit flera poster om hur borgarna och de röd-gröna till stor del för samma politik och att det bara är på detaljnivå som de skiljer sig åt. Orsaken är enkel, väldigt få partier idag är trogna sin forna ideologi:

Socialdemokraterna är inte längre ett arbetar- utan ett medelklassparti, miljöpartiet har visserligen fortfarande en grön profil men de driver inte miljöfrågorna alls lika intensivt som de gjorde för 20 år sen, folkpartiet kallar sig liberaler men vill ha hårdare tag och mer tvång, centern har sedan länge tappat bort sina rötter och moderaterna påstår sig vara ett arbetarparti (vilket egentligen är rent löjeväckande).

Återstår väl möjligen vänstern och kd som fortfarande är hyfsat trogna sina gamla ideal, men de är, ärligt talat, inte riktigt rätt funtade till att börja med så det är väl inte så jädra mycket att hurra för.

Det som blir kvar är två populärpolitiska block som båda försöker vara lika main stream och som Mix Megapohl och Rix FM slåss om alla dessa medelsvenssons som är lagoma, vanliga och ingår i den stora klungan och precis som radiostationerna gör de allt för att matcha varandra så de har ungefär samma innehåll och politik som inte sticker ut för mycket, dvs en lagom lättsmält röra.

Att förvänta sig att man får någon större skillnad vid ett regeringsbyte är mao som att förvänta sig någon större skillnad från att byta radiostation.

Själv kommer jag rösta Pirat, men att förklara alla skälen till det är lite långt för ett kommentarsfält. Jag har dock skrivit flera blogposter om det, tex dessa:

https://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/01/27/it-revolution-igen/
https://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/02/14/rattssakerhet/
https://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/06/18/piratpartiet-nyhetsbrev-18-juni-2018/

2 Responses to En felaktig slutsats

  1. Pingback: Full Mental Straightjacket: En felaktig slutsats | Piratkopiering

  2. Mycket väl skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: