Det går inget bra för upphovsrättsmaffian…

Upptäckte det härSlashdot rätt så nyss:

The leaked HDCP master key protecting millions of Blu-ray discs and devices that was posted to the Web this week has been confirmed as legitimate, Intel representatives said late Thursday.

The disclosure means, in effect, that all Blu-ray discs can now be unlocked and copied.

Tja, det var ju bara en tidsfråga. Kan vi nu kanske få Blu-rayspelare som INTE tar SKITLÅNGTIDJAGHÅLLERFANPÅATTSOMNA på sig att ladda en skiva? Det är det enskilt största skälet till att jag fortfarande håller kvar vid DVD och vägrar köpa en Blu-rayspelare (fast jag skaffade nyligen en DVD med HDMI som kan snacka 720p i alla fall). När det kommer Blu-rayspelare som laddar en skiva nästan lika snabbt som en DVD kan jag tänka mig att uppgradera, inte förr.

Fast som det ser ut nu börjar Blu-ray redan bli omodernt, så jag kanske skippar det tekniksteget. Dvs ungefär som jag aldrig brydde mig om DAT pga att upphovsrättsmaffian sänkte tekniken så den aldrig blev användbar innan den var historia. Way to go…

Upphovsrätten som den ser ut idag är teknikfientlig och en bromskloss på utvecklingen. Därför behöver den reformeras.

Valet är ditt. Bokstavligt talat.

5 Responses to Det går inget bra för upphovsrättsmaffian…

 1. Whut? Jag kör bluray på min ps3:a, har inte reflekterat över att det skulle vara långsamt?

  • qeruiem says:

   Vad jag hört från alla som kör den varianten är att det fortfarande handlar om ca 30 sekunder (+ boottiden, då) och det är i nivå med våran första DVD. Den slängde jag ut för att jag blev irriterad på starttiden.

   Jag är väl helt enkelt en otålig jävel. 😉

  • Jonas says:

   Hur många sekunder tar det att slå på en film då, från och med att du trycker power och sätter i skivan tills dess att filmen börjar rulla?

   Jag har inte heller hittat någon jag är nöjd med. De är oanvändarvänliga och på tok för långsamma.

 2. Anonym fegis says:

  Fast om man vill vara gnällig är HDCP det som hindrar en från att koppla in vilken skärm som helst till blurayspelaren (inklusive något som sparar ner videosignalerna till disk). Det som skyddar själva skivan är AACS, som fortfarande är krångligt att ta sig runt. Vill man bara spela upp skivan i vilken spelare som helst (eller kopiera den rakt av) är det den nivån som hindrar.

  • qeruiem says:

   Jo, men med HDCP knäckt betyder det att man kan rippa videosignalen digitalt och då är de andra kopieringsskydden bara fartgupp snarare än hinder. Alltså kan de lägga av med de där dumheterna och låta oss få BRA spelare i stället. Fast det kommer förstås inte hända. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: