En klockren ”Vad var det vi sa?”

Det där med nätcensur funkar inget bra:

En politisk skandal i Australien har fått en minister att avgå och flera politiker misstänkliggjorda. Detta för att de i jobbet ska ha besökt porr- och spelsajter.
[…]
Nu avslöjar dock Amanda Fazio, kammarens ordförande, att nätfiltret även registrerat besök på nyhetssajter som porr- eller spelsurfning. Det gäller även stora och seriösa nyhetsförmedlare som news.com.au och smh.com.au.
Annons:
– Definitionen av vad som klassificerats som porr ingår i det vi nu tittar på. Eftersom det finns länkar till dejtingsajter och annonser på deras webbplatser räknas det som en enskild träff varje gång någon går från en nyhetsartikel till en annan, sade Amanda Fazio till medierna och tillade att hon inte visste exakt hur man sammanställt informationen om politikernas internetbruk.

Kan vi inte enas om att censur är dåligt och kasta den idén på den skräphög den hör hemma? Internet ÄR inte farligt, men de tvångsåtgärder som politikerna förespråkar titt som tätt är definitivt ett hot mot demokratin och det fria ordet.

One Response to En klockren ”Vad var det vi sa?”

  1. Jamen!

    Vi måste ju filtrera internet för baaaarnens skull!

    Att poliserna inte hinner med, och att Den Stora Allmänheten skulle kunna bistå i väldigt hög grad, väger uppenbarligen lättare än att överhetens moraliska pekpinnar skall finnas där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: