Ibland händer det kul saker i kommentarsfälten!

Jag fick tex svar från Sanna Raymanmin kritik av hennes ledare. Hon svarade bland annat:

Jag har varit på tre olika ledarsidor och tidningar. Gemensamt för alla dessa är att nyhetsredaktionen och dess journalister snarare håller sig på lite extra säkerhetsavstånd från ledarsidans anställda, vilket ger oss ovanligt få möjligheter till input. Jag kan förstå att man som vanlig reporter vill hålla det där säkerhetsavståndet. Blir man för tjenis med ledarsidan kan det säkert bli prat om att man inte är neutral osv.

Det är ju lite beklämmande att det är så, men det förklarar å andra sidan varför jag flera gånger sett insiktsfulla ledare i tidningar som i övrigt mest verkar köra huvudet i sanden vad gäller tex integritetsfrågorna.

Sen fick Torbjörn Jerlerup en kommentar i sin blog som var så bra att han valde att lyfta fram den som en egen blogpost:

Få invandrarmän, födda utomlands, har (veterligen) våldtagit en kvinna i Sverige. 99,8 % av de utrikes födda männen har aldrig misstänkts för sexbrott. Men det är faktiskt så att – av de våldtäkter som anmäls och senare döms – är utrikes födda män överrepresenterade. Till exempel var det 12 irakier som förra året som dömdes för våldtäkt av de 6000 anmälda brotten. 0,2% var irakier, det vet vi säkert. Men de allra flesta som utpekas för våldtäkt är etniska svenskar.

Egentligen vet vi inte så mycket om hur många våldtäkter som begås i Sverige. De flesta anmäls inte alls. Vi vet inte heller vad det är för nationalitet på de våldförande män som inte anmäls. Bilden är dimmig.

Ett ytterligare bekymmer, när vi i SD vill ta krafttag för kvinnors trygghet, är att av alla män som utpekas och anmäls för våldtäkt så är det väldigt få som blir dömda. 5-9% av alla anmälningarna leder till dom och straff. Mer än 90% av utpekade gärningsmän går fria. För det mesta beror det på att utredningarna läggs ned i brist på bevis, som kunde hålla i en rättegång. När ord står mot ord är kvinnans ord mindre värt.

Rent allmänt vet vi att det begås fler våldtäkter bland människor som har låg utbildning, låga inkomster, sociala problem och missbruk. Det gäller både för de kvinnor som våldtas och gärningsmännen. Rent allmänt vet vi att flyktingar och arbetskraftsinvandrare inte sällan har låga inkomster och sociala svårigheter i det nya landet.

Eftersom 99% av alla män, antingen de är födda i Sverige eller i en annan världsdel, inte våldtagit någon – såvitt vi vet – så är stopp för flyktingar ingen effektiv lösning för att få ned brottsligheten. Flyktingar är ju bara en mindre del av utlänningarna i Sverige. De flesta utlänningar är här för att arbeta eller studera.

MEN…

Vi inom SD skiter fullständigt i vad som är sanning och fakta. Vi upprörs in i själen av att några jävla blattar skulle röra våra egna svenska kvinnor. Blotta tanken får oss att se brun-svart och blågult. Därför vill vi göra oss av med utlänningarna, särskilt dom som inte är äkta européer. Dom ska hålla sig borta där dom hör hemma!

Och dom jävla feministerna som jobbat i flera decennier mot kvinnovåld skiter vi i. Dom bara ljuger om oss svenska, rejäla män.

V.S.B.

Ytterligare ett exempel på att SD:s retorik sällan tål en närmare granskning, vilket förvisso inte innebär att retoriken inte skulle vara framgångsrik. Lögn, förbannad lögn och statistik, som det brukar heta. Det är så lätt att missa helheten när man stirrar sig blind på detaljerna…

5 Responses to Ibland händer det kul saker i kommentarsfälten!

 1. Pingback: Anonym

 2. Svengunnar says:

  Ska du säga som är med i Pedofilpartiet! Rösta SD istället! Vi är inga pedofiler iaf. Vi vill tillbaka till det erlandiska folkhemmet!

  • qeruiem says:

   Ja, folkhemmet ja, detta utopsika ord vars fallna mantel många försöker ta upp i ett retoriskt försök att lova en återgång till gamla, trogna värderingar, men vad ÄR dessa värderingar? Och framför allt, vilken del av folkhemmet vill SverigeDemokraterna ha med tanke på att folkhemmet är ett samlingsnamn för väldigt många projekt?

   Är det det så kallade miljonprogrammet vars mål var att skapa drägliga bostäder åt alla men som idag ofta är impopulära och nedgångna bostadsområden med hög segregering och inte helt sällan olika former av problem av brottslig eller social karaktär?

   Är det tvångssteriliseringen som hade som mål att på sikt bli av med problem genom att helt enkelt inte tillåta ”defekta” människor att bidra till fortsatt avel, där staten ansåg att de hade en uppgift i stil med en trädgårdsmästare eller bonde att skapa en livskraftig folkstam?

   Är det att folkhemmet bara var till för de som passade in och att besvärliga minoriteter kunde kränkas på ett antal godtyckliga sätt eftersom det ansågs gagna samhället?

   Eller är det så att SverigeDemokraterna bara använder begreppet folkhemmet som ett billigt retoriskt knep:

   Göran Therborn har noterat att ”trots dess allmänna popularitet tycks ‘befolkningsfrågan´ aldrig ha varit klart kopplad till folkhemsbegreppet”. Det är i ett sådant i god mening historiserande perspektiv vi bör analysera och förstå även laddade begrepp som folkhem och befolkningspolitik, inte minst för att motarbeta det okritiska språkbruk, som inte bara dominerar i den mediala debatten utan inte minst i den vetenskapliga litteraturen.

   ”Folkhemmet” är intressant enbart som de samtida aktörernas tolkningsmönster. Som emotionellt laddad metafor har det inget oberoende analytiskt värde. Om vi använder begreppet utan att spåra det i den historiska verkligheten, så blir resultatet godtyckligt och i grund och botten meningslöst. Historieforskningen förfaller då till ideologiproduktion, som endast avser att ge material till en pågående mytkonstruktion.

   Då är det inte fördjupad kunskap vi är ute efter, utan endast användbara argument i en aktuell medialt och politiskt orkestrerad diskurs om svensk identitet. Då ägnar vi oss åt att lägga historien till rätta på ett i grunden historielöst sätt.

   I kritiska studier bör folkhemmet inte uppfattas som snart sagt vad som helst eller förvandlas till en känsloladdad synonym för Sverige under en viss historisk epok, utan det bör förbli ett historiskt bestämt tolkningsmönster som kan studeras empiriskt. Det vi borde sträva efter även vid de vetenskapliga analyserna av folkhemmet är i god vetenskaplig tradition att presentera empiriskt belagda falsifierbara utsagor – mer komplicerat än så är det faktiskt inte.

   Befolkningsfrågan och folkhemsbegreppet var faktiskt redan från början – eller åtminstone allt sedan 1935 års riksdagsdebatt som ledde till befolkningskommissionens tillsättande – intimt sammankopplade. Kopplingen finns inte minst hos Alva Myrdal, som frågade sig hur mycket ”våra folkhemssträvanden” egentligen även gällt familjelösa barns trivsel.

   John Landgrens artikel ”Bygga ett folkhem: Enda positiva befolkningspolitiken” i SSU:s tidskrift Frihet illustrerar, att orsak och verkan till och med på ett överraskande sätt kunde byta plats med varandra. Men kopplingen var inte den som påståtts i de senaste årens diskurs om den svenska modellen.

   Det skulle i såna fall rimma rätt bra med SverigeDemokraternas vanliga tendens att bygga sin retorik på vinklad statistik och falska fakta.

   Så då kommer den stora frågan, Svengunnar. Är du medveten om vad du röstar på? Har du kollat upp de ”fakta” som Åkesson slänger sig med eller har du bara anammat de vackra slagorden och de förenklade sanningarna?

   • Fredrik Larsson says:

    Det finns ett tredje alternativ och det är att Svengunnar helt enkelt är en fullfjädrad rasist som röstar på SD av det skälet men försöker dölja det under ett tunnt lager folkemsromatik.

    Mvh
    Fredrik Larsson

    • qeruiem says:

     Nånå, kom ihåg den gamla historiska principen ”Oskyldig tills motsatsen bevisats”. Den är iofs inte lika inne längre i vårat rättsväsende, men på den punkten är jag oerhört gammalmodig och konservativ så jag tycker inte vi ska döma Svengunnar i förväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: