Wikileaks tar skydd

Det är 2010 år e.Kr. och hela världspolitiken är ockuperad av amerikanska intressen… Hela världspolitiken?

Nej! En liten website som befolkas av envetna frihetskämpar vägrar ge upp. Men siten ligger verkligt illa till nu. När amerikanska utsända advokater inte lyckas stänga ner siten från nätet ser sig självaste Obama tvungen att med hjälp av sina tjänstemän ge sig på siten för att undersöka saken. Men vad han inte vet är att internauterna har tagit hjälp av ett svenskt parti som gör dem övermänskligt starka…

Så skulle det kunnat låta om världen av idag var en tecknad serie, men nu är det förstås inte så så i stället får det låta såhär:

Piratpartiet kommer att sköta driften av flera nya Wikileaksservrar. Diskussioner pågick under förra veckan som en direkt följd av Piratpartiets tidigare erbjudande om att hjälpa Wikileaks med serverplats och bandbredd. Avtalet mellan Piratpartiet och Wikileaks slutfördes under när Wikileaks talesperson Julian Assange var i Stockholm i helgen.

– Wikileaks arbete är viktigt för hela världen, säger Piratpartiets vice partiledare, Anna Troberg. Vi vill bidra till att maktmissbruk exponeras och till att makthavare ställs till svars för sina handlingar.

I förra veckan uppmanade Piratpartiet de andra partierna att hjälpa Wikileaks med deras demokratiarbete. Piratpartiet har i och med överenskommelsen tagit ett kliv fram och axlar en viktig del av ansvaret, och fortsätter att uppmana andra partier att hjälpa till. Wikileaks nya servrar kommer alltså att finnas hos Piratpartiet som sköter om dem.

Piratpartiet donerar serverplats och bandbredd utan kostnad till Wikileaks. Partiet anser det vara en del av sitt politiska uppdrag.

– Det här är ett av Piratpartiets kännetecken, säger Troberg. Vi pratar inte bara, vi agerar. Vi använder egna resurser och egen tid för att förändra världen, medan andra politiker tillsätter utredningar och undviker ansvar.

Wikileaks är konstant under angrepp eller hot om angrepp från korrupta eller maktmissbrukande organisationer som vill dölja sin verksamhet från allmänheten. Piratpartiets erbjudande välkomnades av Wikileaks talesperson Julian Assange:

– Vi är glada för den hjälp Piratpartiet ger oss, säger Wikileaks talesperson, Julian Assange. Våra organisationer delar till stor del grundläggande värderingar, och jag hoppas att vi ska kunna förbättra världen tillsammans i framtiden.

Assange ser också med spänning fram emot det svenska valet och vad det kan komma att innebära för pressfriheten och Wikileaks verksamhet.

– Vi hoppas att riksdagen under nästa mandatperiod kommer att göra ordentliga ansträngningar för att stärka det svenska presskyddet, säger Assange. Västerländska demokratier är inte alltid så fria som man skulle kunna tro, och pressfriheten behöver ständigt skyddas. Vi skulle speciellt uppskatta om Sverige kopierade Islands Initiativ för Modern Media, vilket är en uppfattning som vi delar med Piratpartiet.

Överenskommelsen mellan WikiLeaks och Piratpartiet är ett första steg:

– Vi ser flera andra möjligheter att samarbeta med Piratpartiet i framtiden och ser fram emot att gå vidare med dem, avslutar Assange.

Det finns ett amerikanskt ordstäv som lyder ”If you’re going to talk the talk, you’ve got to walk the walk”. Tyvärr är Piratpartiet rätt ensamma om att göra det.

Se även Anna T, Ung pirat, Rick, CE, Anders L, Humblebee, Magnihasa, Jinge, Värmlandspiraten.

Tidningar etc: GP, GP igen, Norrbottenskuriren, HD, SvT, Norrländska Socialdemokraten, Sydsvenskan, Nyhetskanalen.

Pingat på Intressant.

19 Responses to Wikileaks tar skydd

 1. Pingback: Piratpartiet fortsätter leverera

 2. mrperfect72 says:

  It ain’t over until the fat lady sings….

 3. Pingback: Piratpartiet driver och skyddar Wikileaks servrar « Henry Rouhivuori (PP)

 4. mrperfect72 says:

  Falkvinge med ett stolpiller i arslet i ett privatflyg till Egypten skulle ionte foervaana mig det minsta. Ni fattar inte vad fascismen aer i staand till, tror jag.

  • qeruiem says:

   Tja, vad är alternativet? Vad tycker du Rick m.fl. ska göra? Vad tycker du jag, eller för den delen du, ska göra? Bara hålla käft och acceptera att demokratin demonteras och våran frihet och integritet försvinner bit för bit?

   • mrperfect72 says:

    Alternativet aer en riktig demokrati. Ett folkstyre i ordets verkliga betydelse.

    Partiet borde vaelja en partiledare som kan assoccieras med utspel som vaecker sympati.

    Jag verkar foer mer direktdemokrati och valsamverkan mot 4%-spaerren.

    Denna grej aer bra foer Piratpartiet . Helt raett. Bravo!

    …MEN samtidigt vill jag inte att ni ska vara naiva om USA, daerfoer min kommentar. Detta land drar sig inte foer att goera odemokratiska saker mot andra nationer och maenniskor. Se upp med alla pyramidmakthavare!

    • qeruiem says:

     ”Alternativet aer en riktig demokrati. Ett folkstyre i ordets verkliga betydelse.”

     Du brukar säga det, ja, men ärligt talat börjar det bli tjatigt. Speciellt som jag finner denna tilltro till hur bra allt skulle bli med direktdemokrati en smula naivt.

   • mrperfect72 says:

    Jag tror att Rick kan vara en pyramidmakthavare som de har naagon slags haallhake paa. Jag vill varna Julian Assange att inte lita foer mycket paa naagon!

 5. Pingback: En seger för demokrati och yttrandefrihet! « TantraBlog

 6. Pingback: WikiLeaks blir beroende av ett politiskt parti | Nemokrati

 7. Pingback: Piratpartiet och Wikileaks « Jan "PiratJanne" Lindgren

 8. Pingback: Politik kontra aktivism « Caspian Rehbinder

 9. Pingback: Piratpartiet och Wikileaks gör avtryck | Anna Troberg

 10. Pingback: Good News = Anna Troberg, Piratpartiet + Wikileaks = Love « Aktiv Demokrati's blogg

 11. Pingback: Piratpartiet – visioner och handling « Caspian Rehbinder

 12. Pingback: Wikileaks flyttar in hos Piratpartiet | Sanningen som jag ser den

 13. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-18 EM

 14. Pingback: Maud gillar kattungar. « Sysadminbloggen

 15. Pingback: Good News = Anna Troberg, Piratpartiet + Wikileaks = Love | Direkta Reflektioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: