Få anmälningar om barnsexbrott

Idag kan vi läsa att sen polisens grupp mot sexuella övergrepp mot barn startades för ungefär ett år sen så har färre än tio fall anmälts varav inget ledde till fällande dom. Nu skulle man förstås kunna se det här som att det där med sexuella övergrepp mot barn verkar vara ett ganska litet problem och glädja sig för det, men icke.

Varför är det inte fler?
– Det undrar jag också. Det är därför vi hoppas på tips från allmänheten. Det här pågår hela tiden, inte bara i Asien utan över hela världen.
För att få in fler anmälningar har gruppen genomfört en informationskampanj bland researrangörer, poliser, på passexpeditioner och vaccinationscentraler.

Det känns som att man har som mål att man SKA hitta pedofiler som man kan straffa androm till varnagel och att det råder ett totalt tunnelseende vad gäller vilka medel som tas till så länge som man får syndabockar att visa upp för pöbeln. Jag undrar vad denna enkelspårighet kostar samhället och vilka andra grova brott man kunde löst i stället för samma pengar…

9 Responses to Få anmälningar om barnsexbrott

 1. Ejnar Olsson says:

  Det verkar som om Full Mental Straightjacket tror att barnsexbrott är ett försvinnande litet problem i Sverige och världen.
  Personligen räcker fingrarna på mina händer inte till för att räkna alla de mestadels kvinnor jag själv känner som berättat om sexuella övergrepp de utsatts för, mestadels i barndomen.
  Jag brukar vanligtvis inte bry mig om att skriva i kommentarsfälten utom då jag upprörs kraftigt av det jag läser.
  Detta var ett sådant tillfälle.
  Hoppas på nyktrare texter om barnsexbrott i framtiden.
  MVH/Sexualliberal

  • qeruiem says:

   Nejdå, jag vet också om att det förekommer allt för ofta, men jag vet också att folk dömdes för detta även på 1900-talet. Jag har definitivt inte något emot att dylika brott utreds och att man försöker spåra upp när det händer, men när man drar in civila (”researrangörer, poliser, på passexpeditioner och vaccinationscentraler”), då börjar det bli väldigt farligt.

   Det är då man råkar ut för att fäder blir åtalade för incest och andra grundlösa påståenden som, även om de utpekade blir rentvådda, ändå finns kvar som ett sår som aldrig läker. Samma sak kan hända om det här blir verklighet, någon på en vaccinationscentral får en ”magkänsla” och polisen söker upp den utpekade och berättar att ”Du ska nog inte resa nånstans för närvarande” när personen i fråga kanske bara åker till varmare länder för att lindra sin reumatism.

   Förundersökningar, spaning och annan liknande verksamhet ska hanteras av proffs, inte av researrangörer, anställda på passexpeditioner, vaccinationscentraler eller, för den delen, mediaindustrin. Det stora problemet nu verkar vara att de som förmodas vara proffs, Polisen, inte heller beter sig speciellt kompetent. Det är rätt skrämmande.

   Samtidigt ska man komma ihåg att inga resurser är oändliga. Om en grupp skapats enbart för att jaga pedofiler som reser utomlands för sina böjelser och denna grupp på ett år kammat fullständigt noll i sitt arbete, är det då inte dags att fundera på om samma resurser skulle kunna göra större nytta någon annanstans? Det är liksom inte så att det saknas allvarliga brott att reda ut…

 2. [a/non says:

  Det kanske bara är jag som tycker det känns uppenbart, men det är väl inte konstigt om de får få anmälningar? För det första tycker jag det är vansinne att man ens kan anmäla brott som ”begåtts” i andra länder, eller rättare sagt att svensk lag kan fälla en för vad man gör i andra länder. Vidare är det väl knappast så att man ser folk ha sex med barn på div. sidogator i Asien, utan man får väl anta att det även där lär ske i mer insynsskyddade miljöer.

  Utöver det ska man dessutom avgöra att ”förövaren” är svensk, och att offret faktiskt är minderårig. Vilken byxmyndighetsålder är det förresten som gäller, är det den svenska eller den som gäller i landet i fråga?

  • Det är lite olika meningar om vilken ålder som gäller. T ex kan man åka till Spanien och ha sex med en 13 åring utan att bryta mot lagen, men lik förbannat kan du bli dömd i Sverige. Trots att du inte brutit mot landets lagar.

   Vad det gäller byxmyndighetsåldern, så är det alltid landet du är i där det gäller.

   Själv undrar jag, vad gäller för internationellt vatten???

 3. Visst är det väl, som [a/non påpekar, märkligt att vi skall fylla våra lagböcker med tilläggslagar som har som enda funktion att förhindra brott som begås i andra länder?

  Hur många svenska barn har varit inblandade i dokumenterade, och därefter distribuerade, sexuella övergrepp? Någonsin (åtminstone sedan fotograferingen uppfanns)?

  Moralpanik!

  Se i första hand till att våra egna barn inte utsätts för övergrepp. Vidriga övergrepp, som mestadels begås av våra sociala myndigheter och ROKS_indoktrinerade lagstiftare och domstolar!

 4. Zac says:

  Mörkertal är ett riktigt skit – det går att vinkla precis hur man själv vill och de flesta använder det. Själv tänker jag ofta att det är ”andra sidan” som vunnit när den motsatta parten börjar prata om ”mörkertal”.

  Pedofili, terrorism, kvinnovåld och mörkertal är riktiga turboaggregat för politikerna…

  //Zac

 5. Blackadder says:

  Jag reagerade på exakt samma sak. Det är väl positiva nyheter att det är så få misstänkta fall. Av någon anledning förväntade de sig fler fall, hmmm, kan det vara den där kristna sexhatarföreningen ecpat som ligger till grund för dessa förväntningar?

 6. Niklas says:

  Att man genom slumpen skulle råka få vetskap om barnsexbrott på semesterorten är helt orimligt. Vad tror Beatrice Ask, att pedofilerna sitter och smeker småpojkar på barerna?

  Att man ser 60-åriga gubbar med kvinnor på 45kg/150cm kan tyckas slemmigt, men sannolikheten att det rör sig om brott är fruktansvärt osannolik. När vi bygger lagar baserat på resonemang som ”alla vet ju…” eller med huvudet på sned ”Du måste ju förstå…”, då har man hamnat fel. Där är Beatrice Ask. Men hon är inte ensam. Familjen Simpson i ”underliga situationer” har varit barnpornografi sedan 1980.
  Sök på ”simpsons perverted picture”, men klicka inte på länkarna, då har ni nämligen avsiktligt tittat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: