Det där med teknik är svårt…

Farmor Gun skriver en utmärkt replik till Cecilia Wikström där hon bland annat frågar:

Slutklämmen där Cecilia Wikström går i god för att ”det faktiskt går att både skydda barns integritet och självklara rättigheter och att samtidigt slå vakt om yttrandefriheten och ett öppet internet” reser dock den enkla frågan ”hur?”, när man ser vilka metoder, som tillgrips av dem som vigt sina liv åt jakten på barnpornografi och pedofiler. De drar sig inte ens för att lägga felaktiga uppgifter om antalet förövare och barnporrsajter i drottningens mun i samband med insamlingen för Världens barn.

Här är en annan fråga också på sin plats: Vilka intressen tjänar på att Cecilia Wikström och andra politiker förleds att tro att det finns försvarbara tekniska lösningar på detta problem?

Det finns också en annan fråga ”hur” som jag undrar, och det är hur det rent tekniskt ska gå till att hitta förövarna när de nuvarande drakoniska metoderna skapar ett allt större incitament för anonymiseringsnätverk, krypterad trafik och krypterade hårddiskar. Ju fler invånare man kriminaliserar, dess mer kommer enskilda människor att försvara sig mot en allt mer polisiär stat och i och med det kommer situationen sakta förvärras snarare än förbättras när allt fler människors kommunikation går under jorden. I längden är alltså Cecilia med flera ett direkt hot mot barnen just för att de inte förstår tekniken och inte sätter sig in i hur tekniken fungerar utan baserar sina beslut och utspel utifrån vad lobbyister och sakkunniga med egna agendor berättar för dem.

Men teknik är svårt. Det syns, om inte annat, på samma sida en bit ner…

One Response to Det där med teknik är svårt…

  1. Pingback: Tweets that mention Det där med teknik är svårt… « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: