Till slut, en säker hemmahamn?

Så kanske då The Pirate Bay kan få en säker hemmahamn när Rick lovar att Piratpartiet kommer driva den inifrån Riksdagen genom att utnyttja den immunitet riksdagsledamöter åtnjuter. TPB är inte en fråga om illegal fildelning, det är en principfråga som gäller all form av informationsteknologi. Den industriella revolutionen orsakade också en stor omvälvning i samhället, men ändå är jag övertygad om att de absolut flesta idag anser att det var en bra förändring. Visst, många yrkesgrupper fann sig bli utslagna av mekaniseringen, men samtidigt har vi idag ett samhälle med högre välstånd, längre livslängd och färre allvarliga sjukdomar.

Så är det idag för de som idag är vana Internetanvändare, det handlar inte om att allt ska vara gratis utan om att livet är så mycket bekvämare samt kulturellt och intellektuellt berikat när allt fler kan ta del av allt mer allt enklare och, inte minst, när precis vem som helst kan skapa sig en liten virtuell tvålbox att stå och debattera på. Wikipedia, Wikileaks, Linux, Youtube, Bittorrent etc har öppnat enorma möjligheter för mänskligheten, möjligheter som upphovsrättsindustrin nu försöker stoppa med alla medel.

Det finns just nu två framtidsscenarios:

 1. Fildelning fortsätter att motarbetas och Internet blir allt mer kontrollerat av stat och kommersiella intressen, vilket gör att tex Wikileaks och andra demokratiska krafter kommer fortsätta jobba i motvind för att förmodligen stoppas helt till slut. Gamla, förlegade affärsmodeller från 1900-tals forceras på 2000-talet, kosta vad det kosta vill.
 2. Samhället tar äntligen steget in i framtidens IT-samhälle och släpper loss den fulla demokratiska och kreativa potential som en global uppkoppling innebär. De som vill tjäna pengar får göra som de alltid gjord, adapt or die. Kreativitet, entrepenörsskap och kapitalism får styra i stället för egenintresse och monopolism.

Därför är TPB så principiellt viktigt för Piratpartiet. Nånstans måste en linje dras där man försvarar sin frihet till varje pris, för annars kommer upphovsrättsindustrin ta kontrollen över allt mer av Internet tills det är decimerat till en lite ballare form av kabel-TV.

Valet är, bokstavligt talat, ditt. Piratpartiet visar inte bara med ord utan med handling vad de står för. Vad gör övriga partier?

Läs även vad Anna T, Lcaz, Jan Lindgren, Marie, Rick, Christian, TorrentFreak, Värmlandspiraten, Emil Isberg, Magnihasa, Fredrik, HAX och Sagor från livbåten skriver. PM från PP.

Pingat på Intressant.

11 Responses to Till slut, en säker hemmahamn?

 1. Pingback: Piratpartiet – lite snack och mycket demokrativerkstad | Anna Troberg

 2. Pingback: Piratpartiet vill driva TPB inifrån riksdagen | Rick Falkvinge (PP)

 3. Pingback: Marie till Riksdagen » Blog Archive » The Pirate Bay opinionsbildaren

 4. Pingback: Tweets that mention Till slut, en säker hemmahamn? « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

 5. Pingback: Riksdagsimmunitet för The Pirate Bay « Christian Engström, Pirate MEP

 6. Pingback: Hemmahamn för Piratebay – Piratpartiet till riksdagen 2010 « Emil Isberg

 7. Pingback: Brottslingar äntrar riksdagen? | Sagor från livbåten

 8. Pingback: Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället » Piratpartiet tar kulturen till Riksdagen

 9. Peo says:

  När det gäller ”möjligheter som upphovsrättsindustrin nu försöker stoppa” med länkning (på orden försöker stoppa) till en artikel till en artikel om den amerikanska upphovsrättsorganisatioen ASCAP så är det på sin plats att påpeka att det INTE fungerar på det sättet i Sverige. Stim säger däremot ja til Creative Commons – se artikel i Sydsvenskan:

  http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article433798/Stim-underlattar-for-gratis-musikspridning.html

  Detsamma gäller GEMA som är Tysklands motsvarighet till Stim – där går det också bra att kombinera ett kombinera medlemskap med Creative Commons. Den hotbild du försöker måla upp ligger alltså långt ifrån hur verkligheten ser ut i Sverige.

 10. Pingback: Riksdagsimmunitet för The Pirate Bay | Piratkopiering

 11. Pingback: TPB i Riksdagen med Piratpartiet | gothbarbie's blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: