Kom och köp konserverad gröt

Idag gör alliansen ett utspel där de hävdar att ett maktskifte mellan blocken skulle leda till sämre trygghet. Egentligen räcker det att citera en enda mening för att visa hur illa det är ställt:

Att påföljden står i proportion till allvaret i det begångna brottet är en förutsättning för att upprätthålla allmänhetens förtroende för rättsväsendet och för att brottsoffren ska få upprättelse.

Jomensåatte… Proportioner sa ni?

Det här är fan värre än Hasse och Tages gamla sketch om hur världsfrånvända våra politiker är, ni vet den där klassiska ”Två och femton för en liter mjölk!?”. Och Ask förnekar sig inte, Anna har hela listan!

Piratpartiet, det enda som verkligen hjälper.

4 Responses to Kom och köp konserverad gröt

 1. Värt att notera – ”Prislistan” visar just ”utdömda skadestånd”, inte ”påföljder. Det är två hela olika saker i Sverige.

  Den flyern är alltså missvisande och har väldigt populistiska drag, något som PP exempelvis anklagar SD för att använda sig av. Och ni vill väl inte fastna i fällan att använda samma typ av falsk argumentation?

  Läs exempelvis mer här:
  http://sv.wordpress.com/tag/skadestandsratt/

 2. Ps. jag kan ju påpeka att jag tycker flyern är väldigt ”vass” och en riktigt bra intresseväckare, men med det spelar mindre roll när den i grunden bygger på falsk argumentation…

  • qeruiem says:

   Hm. Du har definitivt en poäng, och en mycket bra sådan.

   Iofs tycker jag ändå att det är helt barockt att skadeståndskravet mot TPB är på 30 mille. Det är inte proportionerligt för fem jävla öre, men det hjälper förstås inte när det ändå är en fråga om äpplen versus päron…

 3. mrperfect72 says:

  Folkdomstol! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: