Privatpolisen breder ut sig

Idag läste jag i nyheterna att Warner Bros Entertainment UK nu tänker börja med en verksamhet som mest låter som en gammal spionfilm från 50-talet för att på så sätt försöka komma åt piratkopiering:

Det multinationella skiv- och filmbolaget Warner Bros har i Storbritannien börjat rekrytera teknikkunniga studenter för att jaga illegala fildelare på Internet.
[…]
Jobbet går i första hand ut på att infiltrera torrentsajter, men de nya piratjägarna ska även finkamma nätet efter upphovsrättsintrång i material från Warner Bros och NBC Universal.

Jag får lite DDR-vibbar av den där artikeln får jag nog erkänna. Infiltrations- och angiveriverksamhet är knappast en bra metod att skapa god PR och vårda sina kunder, men å andra sidan har upphovsrättsbranschen alltid kallat sina kunder för tjuvar och pirater så man ska väl inte ha för stort hopp för att de någonsin kommer inse att nöjda kunder som känner att de respekteras är trogna kunder.

Det som däremot är lite kul är att DN-artikeln länkar till både TorrentFreak och The Guardian, det tycker jag är mer överraskande än att underhållningsindustrin försöker trappa upp i en på förhand förlorad strid. Tidningarna brukar vara dåliga på att länka till sina källor, så det här var en frisk fläkt. Mer sånt!

Själv gjorde jag en tjusig liten vurpa på den plötsliga frosten igår och lyckades landa på handen så det i kombination med att jag har för mycket att göra på annat håll gör att jag kommer hålla bloggandet kort ett tag, men å andra sidan finns det andra bloggare som ni kan läsa i stället medans min stackars hand vilar ut. Intensifier skriver om EU:s egna version av Golden Shield, Acta-bloggen skriver om att Sveriges förhandlare möjligen inte är helt neutral, Magnihasa skriver om sociala förändringar, Viktualiebrodern skriver om samhällsförändring, Anna T skriver om samarbete över partigränserna, Lake rapporterar att man var rörande överens om Ask i Aschbergs show och sist, men inte minst, så föreläser Anna T i Uppsala idag.

Om inte Uppsala låg så avigt till skulle jag åkt dit, men det är det där med tid, avstånd och annat elände. Om ni nu råkar bo i Uppsala eller omnejd så tycker jag ni ska masa er dit, Anna är intressant att lyssna på. Så det så.

3 Responses to Privatpolisen breder ut sig

    • qeruiem says:

      Gratulerar. Det var säkert intressant.

      Det där med 40-timmarsvecka är verkligen stendumt. Jobba 3 eller 4 dagar i veckan vore mycket bättre för då hade man kunnat dra iväg till sånt här lite enklare. Synd bara att min chef inte är medgörlig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: