Peanut Gallery: Asks pudel

Så kom då den oundvikliga pudeln.

Jag anser inte att rättsväsendet ska skicka kuvert med särskilda färger till vare sig misstänkta eller dömda. Regeringen planerar inget sådant förslag.

En viktig utgångspunkt för ett rättssamhälle är att alla ska betraktas som oskyldiga till dess motsatsen bevisats. Den som dömts och avtjänat sitt straff ska vara fri.

Problemet är bara att det låter som en innantilläxa, hon har läst på och försöker låta som att det var några förflugna ord det handlar om. Om det bara vore så väl så skulle allt vara frid och fröjd nu, men för att citera Göran Widham på Sagor från livbåten:

Men när man sett videoklippen från seminariet, så känns det inte som att det handlar om några förflugna ord som därmed snabbt kan tas tillbaka. Beatrice Ask förde ett resonemang i torsdags på seminariet om prostitution. Ett resonemang som när man fick följa det sa saker om hur hon resonerar kring frågor som brott och straff, sexualbrott, oskuldspresumtion, värdet av skam i det juridiska systemet.

Rick Falkvinge ger också en bedömning som jag håller med till fullo:

Det vi såg förra torsdagen var något annat. Det var äkta. Beatrice Ask stod själv och menade att misstänkta ska skämmas på torget. Det är bara att titta på videon: det är riktigt, genuint och äkta. Hon menade varenda ord. Som Livbåten säger; vi fick en insikt i hur hon faktiskt resonerar bakom fasaderna.

Hon kan försöka pudla så mycket hon vill, faktum kvarstår att pudeln är inte värd ett skit. Vi har en justitieminster som levererar grodor på löpande band och inte ens har koll på själva essensen i vårat rättssystem. Vore det någon annan person som gjorde uttalandet hade det bara varit klantigt men när justitieminstern gör det är det helt enkelt oförlåtligt! Beatrice Ask måste ta mig fan avgå, jag ser ingen annan möjlig lösning.

Johan Pehrson försöker också släta över med:

Beatrice är en klok person och när det fanns en tvekan om vad hon tyckte så är det bra hon nu är tydlig. När jag först hörde om det trodde jag att hon skämtade och att uttalandet hade ryckts ur sitt sammanhang.

”Klok person”? ”Fanns en tvekan”? Nej Johan, det fanns ingen som helst tvekan om vad Betrice menade! Det var ett ultrageneraliserande utspel i samma anda som det numera klassiska ”Män är djur!” utan minsta lilla nyans eller prutmån. Och Reinfeldt? Ja, han verkar bara vara tuff i slutna rum när han kan låta partipiskan vina. När det kommer till öppen kritik mot regeringens beslut är han knappast den ståtlige kaptenen på de stormande haven. Helst vill han nog bara vara någon annanstans medans debatten lägger sig.

Och sen har vi det där med drogtester av mindreåriga som fortfarande bubblar och pyr. Det är knappast förvånande att det råder ett sådant utbrett politikerförakt när det är uppenbart att politikerna lider av ett minst lika utbrett folkförakt.

Pingat på Intressant.

PS. Det här var för övrigt mitt 100:e inlägg. Hurra, eller nåt.

3 Responses to Peanut Gallery: Asks pudel

  1. Pingback: Anna Troberg » Hon kan ju inte ens pudla…

  2. Pingback: En verklig pudel och bortförklarande tramsighet | Sagor från livbåten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: