Internet är fantastiskt!

Igår skrev Lake ”Därför älskar jag internet” och jag kan bara hålla med! Internet är fantastiskt, hur skulle annars såna här mästerverk kunna uppstå?

Det är det här vi slåss för! Internet är en fantastisk arena för kreativitet och idéutbyte som har lett till, och kommer fortsätta leda till, en explosiv utveckling som mänskligheten aldrig tidigare skådat. Vi kan helt enkelt inte tillåta att giriga företag och rädda politiker sätter käppar i hjulet och om det nu till och med skulle innebära att artister inte kan få betalt (vilket förstås är rent nys) så är det ändå ett lågt pris för de fördelar Internet innebär för samhället.

Det här är inte bara ytterligare en YouTube-video, det är ytterligare ett tecken på att vanliga medborgare nu tar tillbaka kulturen från de stora bolagen och därmed en återgång till en svunnen tid innan skivbolag och filmindustri då allmänheten deltog aktivt i kulturlivet i stället för att avnjuta det passivt. Det är viktigare än vem som ska få betalt eller hur det ska ske, det är sekundärt.

Glöm aldrig det.

5 Responses to Internet är fantastiskt!

 1. Som videon (den jag har på min blogg alltså) avslutar med ”Is the internet the greatest power the world has ever seen?”

  Jag är beredd att svara ja på det. Nu finns verkligen potentialen för mänskligheten att samarbeta och utveckla både oss själva och jorden.

 2. Kjell says:

  Jag förstår inte varför internet behövs för att det där ska uppstå? Kanske man behöver ett gäng trummisar, lite schysst utrustning och – förstås – en jeep, men internet? Internet utgör väl bara distributionen som gör att du och jag avnjuta det passivt istället för att delta aktivt?

  • qeruiem says:

   Internet innebär att smal kultur och verk gjorda utan resurser kan spridas, därigenom tar folket tillbaka kulturen som sin i stället för att bara vara passiva konsumenter.

   Innan Internet hade det här kanske spritts till ett tiotal, kanske hundratal, närmast sörjande, nu kan vem som helst ses och/eller höras av tusentals, kanske miljoner människor! Och kan en kul liten Jeep-trudelutt spridas över hela klotet så kan även idéer och andra verk (som tex Linux…) spridas på samma sätt.

   Däri ligger Internets styrka och viktighet!

   • Kjell says:

    Jag hänger med på det och tycker förstås att det är riktigt, som du förstår. Jag är den förste att skriva under på att internet är fantastiskt. Bara lite vrång for arguments sake… Min poäng var snarare att just aktiv kultur kan jag ju få på min egen parkering. Över nätet blir den i just det här exemplet passiv – kanske inte den bästa illustrationen?

    Och du, om internet inte fanns, kanske vi inte skulle behöva Linux heller..? 😉

    • qeruiem says:

     Inte nödvändigtvis passivt eftersom det inte helt sällan sporrar andra att göra egna verk. Musiker lyssnar tex inte helt sällan på andras musik och får inspiration av den, så att se en YouTube-video där andra kreatörer tex spelar på Jeep kan få andra att komma på andra saker att spela på eller nya användningsområden för Jeepar.

     Och vad gäller Linux, det är klart att om Internet inte funnits hade inte Linux uppstått och då hade vi inte vetat om ifall vi behövde Linux eftersom det inte hade funnits. Det är förstås svårt att ha behov av nåt man inte vet om det skulle kunna finnas, men världen hade onekligen varit en fattigare plats utan det imo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: