Med full broms in i framtiden!

Socialdemokraterna kungjorde idag stolt att:

Socialdemokraterna vill stärka de lagliga nättjänster för film och musik som nu växer fram. För att ta reda på vad riksdag och regering kan göra ytterligare för att stimulera den positiva utveckling som har vuxit fram de senaste åren, och för att diskutera vad som kan göras för att möta de hot och sabotage som flera av dessa har mötts av, bjuder partiets kulturtalesman Leif Pagrotsky in till ett brett samtal.

Man tar sig för pannan. Till att börja med, hur kan han ens påstå att det är ett brett samtal när det enbart är representanter från 1900-talets upphovsrättsogliopol som bjudits in. Att dessutom bjuda in en organisation som är skyldig till upphovsrättsbrott för att diskutera upphovsrättsbrott och hur man i framtiden ska kunna förhindra det känns e.m.m. ytterst märkligt.

Det vi pratar om är dessutom inte att tjänsten blivit hackad på ett destruktivt sätt, i stället är det frågan om att någon gjort en bättre klient för att få större nytta av tjänsten varpå Voddler drar igång stora paniken och stänger av tjänsten för alla i stället för att försöka vara smidiga och hitta en acceptabel lösning.

När Spotify ”hackades” och Despotify lanserades för ca ett år sen så valde Spotify att reagera sansat och i stället för att reagera med panik så har Spotify och gänget bakom Despotify hittat en kompromiss båda sidor verkar nöjda med, Spotify accepterar Despotify så länge som Despotify å sin sida bara fungerar för premiumkunder. Numera finns tom libspotify som gör det möjligt att skriva tredjepartsmjukvara med Spotifys välsignelse.

Men nu har alltså det faktum att Voddler hackats fått Pagrotsky att bjuda in representanter från branschen för att se vad politikerna kan göra för att hjälpa branschen, förmodligen med mer kontroll och fler lagar.

Jag kan inte annat än att hålla med Rick när han skriver att ”en dödsdömd industri inte ska få lobba fram speciallagar, utan ska tillåtas dö så fort som möjligt”.

Pingat på Intressant.

PS. Ja, jag vet att jag sagt att jag skulle dra ner på bloggandet, men jag kan ju inte sitta tyst när dumheten når nya nivåer heller!

5 Responses to Med full broms in i framtiden!

 1. Pingback: uberVU - social comments

 2. Mab says:

  Dra ner på bloggandet? Varför då?

  Jag ser hellre att du ökar. Dumheterna att skriva om lär inte minska den närmsta tiden 🙂

  • qeruiem says:

   Det har att göra med såna där trivialiteter som den där fysiska delen av livet som pockar på uppmärksamhet. Saker ska göras, byggas, lagas, fixas, planeras etc, svårt att få tiden att räcka till till allt, helt enkelt. 😐

 3. Pingback: Peanut Gallery: Brett samtal « Full Mental Straightjacket

 4. E-mannen says:

  ”Att dessutom bjuda in en organisation som är skyldig till upphovsrättsbrott för att diskutera upphovsrättsbrott och hur man i framtiden ska kunna förhindra det känns e.m.m. ytterst märkligt.”
  Låt mig gissa att det låtit annorlunda om TPB-crew blivit inbjudna. De är tillåmed DÖMDA för brott. 🙂
  (Även om det förhoppningsvis rättar till sig med domen i högre instans och att Voddler med sitt GPL-förakt har mer fel än vilken simpel pirat som helst)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: