Napparna har landat!

Piraten Anders skickade nappar till mig och såhär goda såg de ut när de anlände:

Nappar

Jag bugar och bockar. 🙂

På blogfronten har det dock varit lite mera glest från min sida den senaste veckan och förklaringen är helt enkelt att det varit brist på tid. Det kommer bli mer av det (brist, alltså) så bloggmässigt blir det troligen lite av en paus ett tag eftersom jag kommer behöva ägna en del tid åt att lära mig hur ARM fungerar på riktigt låg nivå.

Fast helt tyst ska det inte bli, det tror jag att jag törs lova.

PS. Fick just veta av Emma att EU ska granska FRA-lagen! Fanemig på tiden.

3 Responses to Napparna har landat!

 1. Haha, skoj! Vad vill du förresten veta om ARM? Jag undervisar ibland om den architekturen 😉

  • qeruiem says:

   Framför allt vilken JTAG jag ska skaffa (och som helst inte kostar som en hyfsad bil) för att det ska passa Luminary Micros Cortex-M3-serie SAMT funka med Linux och GNU-verktyg som gdb etc.

   Sen har jag ägnat stor del av helgen till att försöka reda ut vilka pinnar som lämpligen används till vilken funktion. Det är lite av en soppa med alla möjliga alternativa funktioner etc, men det känner du säkert igen… 😉

 2. Hmm, har inte jobbat med den. Har bara ett gammalt labkort från när de lanserade sin första krets.

  Något USB anslutet som klarar trace (har den inbyggd trace så kommer du rätt lindrigt undan ändå) Har det inte i huvudet, men har för mig att det numera finns rätt bra stöd för den här halvöppna USB->JTAG grejen som säljs av flera leverantörer och som bygger på OpenSource grejerna… lite för stressad just nu för att kolla upp exakt vilken jag menar. (Själv har jag mest kört med Lauterbachs tracegrejer, men de kostar som sagt dubbelt så mycket som vår gamla volvo 😉

  Hmm, jag hade nog valt ungefär de pinnarna som finns på ett billigt labkort. Brukar underlätta 😉 Och vad du än gör. Låt bli debug och tracepinnarna. De är heliga 😉 Man spar in kostnaden flera gånger om normalt om man låter bli de pinnarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: