Jag är en Spotifyjunkie

I vissa piratkretsar verkar det nästan anses vara lite fult att gilla Spotify och många är de som kritiserar Spotify för deras affärsmetoder, för att de bokstavligt talat är ägda av skivbolagen och att gynna Spotify är att bara förlänga plågan.

Mjo. Till viss del håller jag med om kritiken, men samtidigt är Spotify också den för närvarande absolut bästa tjänsten för att lyssna på musik så därför har min pragmatiska sida vunnit; omedelbar tillgång och möjligheten att klicka vidare till nya, okända artister jag annars troligen inte skulle lyssnat på vinner över idealism och pragmatism. Det är lite som mina taffliga försök till att gå ner i vikt, visserligen vet jag att jag inte borde äta den där chokladkakan men den ser så god ut och jag har ju faktiskt gått ner flera hekto den här veckan…

En av de finesser jag gillar med Spotify är förmågan att länka till låtar och playlists, så därför har jag gjort just det. Jag har satt ihop en liten playlist som kort och gott heter Qers favoriter och där kommer jag stoppa in låtar som jag tycker är grymt bra och som inte helt sällan är av artister som kanske inte fått den spridning jag tycker de förtjänar. Innehållet kan stuvas om och ändras utan förvarning så om det är nåt ni verkligen gillar kan det vara bra att kopiera valda delar till en egen playlist.

Kommentarer och diskussioner om min playlist sker med fördel som kommentarer till den här blogposten. 🙂

4 Responses to Jag är en Spotifyjunkie

 1. Mind says:

  Det jag inte gillar med spotify är att jag inte kan lyssna på musik. Eller, rättare sagt, hälften av min musik. Hade en massa skön musik och helt plötsligt var halva min spellista bannad. Det var en påminnelse om att någon annan har makten över vad jag får lyssna på. Då lade jag ned. Tycker inte om att styras.

  • qeruiem says:

   Jups. Känner igen det och när Spotify rensade ut i parti och minut var jag på väg att lägga av med, sen kom det in en massa ny musik som jag aldrig hört förut och som jag gillade skarpt (många roliga nya grupper) så jag gillar fortfarande Spotify mer än jag tycker illa om att många grupper saknas.

   Men visst fan suger det att Pink Floyd och Frank Zappa mfl saknas numera. Det gjorde ONT när de försvann och, som du själv sa, det var en hård påminnelse om vilken makt upphovsrätten ger tex skivbolagen. 😦

 2. Pingback: Vill Piratpartiet ha allt gratis? « Full Mental Straightjacket

 3. Pingback: Med risk för abstinens! « Full Mental Straightjacket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: