Hur kunde Svensk politik gå så vilse?

Många har redan kommenterat partiledardebatten. Vissa påstår att Sahlin vann, andra att Reinfeldt briljerade men själv sällar jag mig nog till de som påstår att alla förlorade. Alla vi 9 336 487 som bor i Sverige. Anna Troberg skriver tex:

Det är märkligt att partiledarna för våra två största partier kan utämpa en hel duell i tv utan att ta sig an den delikata frågan om personlig integritet.

Amen. Kunde inte sagt det bättre själv. Ravenna säger också många kloka ord på sin blog, hon fick även en kommentar på sin analys från en som kallar sig för SBJ som löd:

Hehe, kommentaren om Fredrik och Mona fick mig osökt att tänka på plåtmannen och fågelskrämman i Wizard of Oz…

Det där var vi flera som högg på och efter lite vilt spånande så resulterade det i den här bilden!

Fredrik ”FRAdrik” Reinfeldt blev plåtmannen för att vi tyckte att han behövde ett hjärta så han slutade jaga en hel ungdomsgeneration.

Mona Sahlin blev fågelskrämman för att vi tyckte att hon behövde en hjärna så hon skulle inse att hon kan sno hur många röster som helst från borgarna (samt säkert några från Piratpartiet, men det bjuder vi på) om hon bara lyssnade på den interna kritiken mot övervakningssamhället.

Maud Olofsson blev lejonet för att vi tyckte att hon behövde lite mod att ryta till mot Reinfeldt och våga försvara integriteten. Har Centern kunnat byta åsikt i kärnkraftsfrågan så ska de väl kunna byta åsikt i integritetsfrågan med och det är inte så att hon skulle stå utan internt stöd, det krävs bara lite mod för att ta steget. Hon fick också en ”VOTER REMOVER” med tanke på hur Centern sakta krymper allt närmare 4%-spärren…

Sist har vi Rick Falkvinge i rollen som Dorothy som egentligen bara vill åka hem men inte kan det innan han lyckats förklara för de andra varför bland annat integriteten är så viktig.

Slutligen vill jag slå ett slag för den läsvärda bloggen Syrrans granne som frågar om du betalt YouTube-avgiften.

Pingat på Intressant.

5 Responses to Hur kunde Svensk politik gå så vilse?

  1. Tänk så otroligt bra det kan bli med lite svärmarbete och sedan en massa armbågsfett på slutet.

    Strålande!

  2. Pingback: Tweets that mention Hur kunde Svensk politik gå så vilse? « Full Mental Straightjacket -- Topsy.com

  3. Pingback: opassande » Blog Archive » Vårt dagliga multitask, giv oss idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: