Genusmärkta universitet välkänd diktatortaktik

Tore Frängsmyr tar bladet från munnen och har skrivit en debattartikel i SvD där han bland annat skriver:

Med 17 kriterier (huvudsakligen hämtade från Lund) anges vad saken gäller. I första hand talas om undervisning, men eftersom undervisning vid universitetet skall bygga på forskning, så gäller det lika mycket forskningens förutsättningar. Och det är inte fråga om önskemål utan om order och millimeterrättvisa. Allting skall vara exakt lika mellan kvinnor och män: antalet lärare skall vara lika många av båda könen; ”utrymmet att ta plats” för kvinnliga och manliga studenter på seminarier och föreläsningar skall vara lika (troligen både bänkutrymme och antalet minuter man pratar); kurslitteraturen skall vara lika författad av kvinnor och män; alla ”etablerade begrepp, teorier och metoder” skall problematiseras med avseende på genus.

Till detta kommer kriterier om arbetsfördelning: all undervisning och alla andra arbetsuppgifter skall fördelas lika; detsamma gäller för ”ledningsuppdrag”, fördelning av undervisning ”i relation till egen forskning”; deltagande i internationella konferenser (!) etcetera. Genus är den överordnade principen. Ordet kompetens förekommer över huvud taget icke i skrivelsen.

Det här är hallonsaftsrättvisa, som små barn som kräver identiskt mycket i glasen för att det inte ska bli gråt, tandagnissel och kaos. Jag är förvisso för att kvinnor och män ska ha samma möjligheter att utvecklas och arbeta samt att de ska göra det under lika villkor, men det här är inte lika villkor! All form av könsrelaterad millimeterrättvisa kommer slå orättvist mot individer som knappast har valt huruvida de skulle födas med snopp eller tuttar, ändå diskrimineras de för något som det inte kan påverka utifrån en perverterad empirisk implementation av mängdlära. Ännu mer bestickande är det förstås att på ”Centrum för genusvetenskap”, samma universitets egen genushögborg, är bara ca 25% av personalen män (ingen i ledande position). Var finns kraven på hallonsaftsrättvisa där?

För mig är jämlikhet en individuell frihet, friheten att leva det liv man vill leva oavsett kön, hudfärg, religion, ursprung etc, att man blir bedömd och värderad utifrån sina individuella egenskaper och inte blir diskriminerad pga medfödda attribut. Denna typ av fanatisk feminism blir i stället ett förtryck av individen där personlig kompetens och individuell frihet offras för att främja politisk korrekthet och billig retorik. Rättvisan i påtvingad jämställdhet är en schimär, ett politiskt luftslott. För alla de män och kvinnor som offras i kvoteringar och andra ”åtgärder” finns inte någon rättvisa, de är offer i genusfanatikernas korståg och de enda som i slutändan vinner på det är de som bygger en karriär på att ruinera andras framtid.

One Response to Genusmärkta universitet välkänd diktatortaktik

  1. Tommy says:

    Så jävla bra skrivet. För mig är det nästan obegripligt att det fullständigt logiska resonemang du har i den här tråden verkar saknas på så många håll. Det är extremt frustrerande. Så pass frustrerande att jag blir uppriktigt förbannad av ämnet, vilket jag inte ofta blir annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: